Tragedie în Spania: EXCALIBUR, câinele asistentei care a fost contaminată cu Ebola, a fost EUTANASIAT

Excalibur, cîinele asistentei María Teresa Romero Ramos contaminate cu virusul Ebola, a fost eutanasiat, miercuri, la Madrid, în ciuda protestelor apărătorilor pentru drepturile animalelor, de teama că ar putea fi contaminat şi ar răspândi virusul şi la alte animale, iar acea, la rândul lor, oamenilor.

09 oct. 2014, 08:17

O petiţie postată online de către apărătorii drepturilor animalelor pentru cruţarea lui Excalibur, cu toate că a avut mii de semnături, nu şi-a atins scopul, autorităţile din Sănătate rămânând inflexibile la petiţia prin care se cerea cruţarea câinelui asistentei spaniole infectate cu Ebola.

Citeşte şi Nou bilanţ cutremurător: Aproape 2.000 de oameni au murit din cauza epidemiei de Ebola

În schimb, s-a declanşat o adevărată polemică pe temacontaminării de la om la animal şi invers. Potrivit cercetărilor de până acum, câinii pot fi purtători de anticorpi pozitivi ai virusului Ebola, adică pot fi purtători ai virusului, fără să aibă vreun simptom specific omului, dar ar putea elimina virusul în fluidele lor corporale şi, astfel, acesta ar putea contamina omul care vine în contact cu acestea.

Citeşte şi EBOLA a ajuns în Europa. O asistentă medicală din Spania, testată pozitiv

Purtătorul de cuvânt al unui centru de control şi prevenire a bolilor infecţioase din Statele Unite, Thomas Skinner, a ţinut să precizeze, la rândul său, că nu există rapoarte despre câini sau pisici care să fi dezvoltat simptome de Ebola sau să fi contaminat alte animale sau oamenii cu acest virus.

Eutanasierea lui Excalibur, câinele de 12 ani al asitentei spaniole a fost anunţată oficial, miercuri, de către Javier Rodriguez, o oficialitate a guvernului regional. Cadavrul câinelui va fi incinerat, potrivit El Mundo.  Soţul femeii a pledat pentru cruţarea câinelui, susţinând că animalul nu fusese contaminat cu virusul Ebola.