Tragedie în sport. Un hocheist a murit la trei săptămâni după ce a fost lovit de un puc trimis cu 160 km pe oră

Alexander Orekhov, un hocheist rus de 16 ani, a murit în spital, la trei săptămâni după ce a fost lovit la nivelul gâtului de un puc trimis cu peste 160 km/h.

03 feb. 2016, 19:12
Tragedie în sport. Un hocheist a murit la trei săptămâni după ce a fost lovit de un puc trimis cu 160 km pe oră

Alexander Orekhov, junior al echipei Metallurg Novokuznetsk, a primit lovitura fatală în repriza a doua a unui meci din cadrul campionatului naţional din Rusia, disputat pe 14 ianuarie. Pucul l-a lovit la nivelul gâtului „cu o forţă suficient de mare pentru a-i perfora artera carotidă şi a-i zdrobi câteva oase„, după cum scrie The Guardian. Orekhov s-a prăbuşit pe gheaţă, a intrat în stop cardiac şi a fost resuscitat înainte de a fi transportat la spital, acolo unde i-a fost indusă coma artificială.

Orekhov a murit miercuri, din cauza insuficienţei cardiace, precizează The Guardian. „Astăzi, l-am pierdut pe Alexander din cauza accidentării sale. Este o pierdere incomensurabilă pentru hochei. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei„, a transmis reprezentantul clubului.

Guvernatorul regiunii siberiene Kemerovo Oblast, Aman Tuleyev, anunţase imediat după producerea accidentului că se va organiza o strângere de fonduri, iar autorităţile vor suporta toate costurile aferente îngrijirii medicale pentru Alexander Orekhov. Poliţia a demarat o anchetă privitoare la circumstanţele morţii juniorului cotat în 2017 cu şanse bune de a fi selectat în NHL, atunci când ar fi devenit eligibil pentru draftare.