Tragedie în Timiş. O familie a intrat să se răcorească în râu şi nu a mai ieşit la mal VIDEO

Un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 34 de ani s-au înecat duminică în râul Timiş. Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a informat că toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor două victime.

26 iun. 2022, 17:19
Tragedie în Timiş. O familie a intrat să se răcorească în râu şi nu a mai ieşit la mal VIDEO

UPDATE. Cele două persoane, o femeie și un bărbat, căutate duminică de pompieri și scafandri în râul Timiș au fost găsite moarte.

„În urma activităților de căutare desfășurate, scafandrii au găsit trupurile celor două persoane în proximitatea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu prezintă semne vitale, cei doi fiind declarați decedați”, a transmis IPJ Timiș.

„Poliţiştii din Lugoj au fost sesizaţi prin apel la SNAU 112 că în localitatea Coşteiu, un bărbat şi o femeie ar fi intrat în râul Timiş, fără a mai ieşi la suprafaţă. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat, în urma verificărilor, că cele două persoane ar fi intrat în apele râului pentru a se răcori şi nu au mai ieşit la suprafaţă”, a transmis Poliţia Timiş.

Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, vijelii şi grindină în jumătate de ţară. Furtună electrică şi în Bucureşti
Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a informat că toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor două victime.

A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi au fost dislocate la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare cu barca pneumatică, o autosanitară SMURD tip B cu şase subofiţeri. De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, care s-a deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială de intervenţie cu doi scafandri şi un subofiţer. Din cadrul celorlalte subunităţi de intervenţie au fost trimise la locul intervenţiei câte o autospecială de serviciu cu barcă şi doi subofiţeri.

La faţa locului se află şi un elicopter SMURD.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Un val de aer tropical loveşte România. Va fi infernal şi la umbră

Ştirea iniţială. Două persoane, care au intrat să facă baie în râul Timiș, în apropierea localității Coșteiu, au fost găsite moarte de pompieri. Potrivit martorilor, primul care a intrat în apă a fost bărbatul, urmat de femeie. Când au văzut că nu ies la suprafață, aceștia au sunat la 112.

În urma apelului la 112, a fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și dislocate la locul intervenției următoarele forțe si mijloace: o autospecială de descarcerare cu barcă pneumatică, o autosanitară SMURD, cu un efectiv de șase subofițeri.

De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, care s-a deplasat la locul intervenției cu o autospecială de intervenție cu doi scafandri și un subofițer. Totodată, din cadrul celorlalte subunități de intervenție au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barcă si doi subofițeri.