O româncă de 36 de ani a murit la doar câteva ore după o operaţie de cezariană

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, şi-a găsit sfârşitul într-un spital din Marea Britanie, la doar câteva ore după ce suferise o operaţie de cezariană. Tânăra abia aştepta să dea naştere celui de-al doilea copil, însă nimeni nu se gândea că nu se va putea bucura de el.

RomaniaTV.net
07 ian. 2020, 10:08
O româncă de 36 de ani a murit la doar câteva ore după o operaţie de cezariană
Totul a avut loc la sfârşitul lunii februarie a anului trecut, când Gabriela aştepta cu nerăbdare să dea viaţă unui copil. Ajunsă la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme, înainte de termen, după ce i s-a rupt apa, românca nu a putut naşte bebeluşul pe cale naturală. A doua seară, medicii au decis să îi facă cezariană, reuşind să aducă pe lume o fetiţă perfect sănătoasă.
 
Câteva ore mai târziu, tânăra avut o hemoragie foarte puternică şi a fost dusă de urgenţă în sala de operaţii. Doctorii nu au folosit cantitatea de sânge necesară pentru a-i salva viaţa şi nu i-au administrat nici coagulante, deşi le aveau la dispoziţie. Din păcate, Gabriela a murit în acea noapte, în preajma orei 5, relatează The Guardian.

Nu i-au fost administrate deloc coagulante

Medicul ginecolog Malcolm Griffiths a declarat că la o jumătate de oră de la naştere Gabriela pierduse 600 ml de sânge – o cantitate normală în cazul unei cezariene – însă o jumătate de oră mai târziu, a mai pierdut doi litri de sânge.
 
Personalul medical cheie n-a ştiut că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela n-a primit toată cantitatea de sânge de care avea nevoie şi nici un fel de coagulante”, a spus expertul în instanţă. Potrivit raportului departamentului de transfuzie, opt unităţi de sânge au fost trimise şi doar şase din ele au folosite. De asemenea au fost furnizate şi coagulante dar „din cauza unei confuzii” de comunicare acestea nu au fost administrate, aşa cum nici cantitatea de sânge trimisă nu a fost folosită în totalitate.
 
Mai mult decât atât, Gabriela nu a primit îngrijirile corespunzătoare nici înainte de cezariană. Naşterea i-a fost indusă după mai multe amânări din cauza faptului că în maternitate erau foarte mulţi pacienţi. La fel, decizia de a-i face cezariană a fost una întârziată, personalul fiind ocupat cu un alt caz unde interveniseră complicaţii, scrie Essexlive.
 
Familia, reprezentată de firma de avocatură londoneză Osbornes Law, a dat în judecată maternitatea şi procesul se desfăşoară la tribunalul din Chelmsford în aceste zile. „Familia e devastată de pierderea suferită şi vrea să ştie ce s-a întâmplat: de ce a murit într-un loc unde trebuia să fie în siguranţă după ce dăduse naştere fetiţei sale”, a spus Stephanie Prior, directorul firmei de avocatură.