Tragedie la munte! O avalanşă a măturat o staţiune de schi din Caucaz. O cafenea a fost îngropată în zăpadă, până la 12 oameni sunt încă sub nămeţi

O avalanşă a îngropat sub zăpadă mai multe persoane în Caucaz, sudul Rusiei, au anunţat luni serviciile de urgenţă.

18 ian. 2021, 18:50
Tragedie la munte! O avalanşă a măturat o staţiune de schi din Caucaz. O cafenea a fost îngropată în zăpadă, până la 12 oameni sunt încă sub nămeţi

Între patru şi 12 persoane erau încă date dispărute în timpul după-amiezii, după ce o avalanşă a lovit staţiunea Dombai, din apropiere de graniţa cu Georgia, potrivit unui comunicat preluat de Sputnik. Rapoartele preliminare indică faptul că o cafenea şi două centre de închiriere schiuri au fost acoperite de zăpada venită de pe versanţi.

O femeie a fost salvată de sub stratul masiv de zăpadă, au precizat serviciile de urgenţă.

În înregistrările publicate online, zeci de voluntari căutau victime sub zăpadă.

Citeşte şi Avalanşă spectaculoasă şi de mari proporţii, filmată în Nepal. Speriaţi, martorii au luat-o la fugă VIDEO

Mai multe centre de închiriere schiuri şi o parte dintr-o cafenea au fost de asemenea îngropate de avalanşă în staţiunea de schi, aflată la 2.000 de metri deasupra nivelului mării şi care are pârtii până la o înălţime de 3.200 de metri.

În urmă cu trei săptămâni, cel puțin 10 alpiniști au murit în Iran, după ce au fost surprinși de viscol și o avalanșă în munții Alborz, aflați la nord de Teheran. Printre cei care au murit în zăpadă se află un activist politic, un profesor, un doctor și un instructor de alpinism. Organizația umanitară Semiluna Roșie a trimis 20 de echipe la fața locului și 14 alpiniști au fost salvați, dar nouă au murit în zăpadă, iar unul la spital. Lanțul muntos Alborz, aflat în apropierea capitalei iraniene, este foarte căutat de alpiniști și schiori.

De asemenea, iarna trecută, cel puțin 40 de persoane din estul Turciei au murit prinşi sub zăpadă din cauza unei avalanşe. Unele dintre victime au fost chiar salvatorii trimiși la fața locului.