Tragedie la o petrecere de Halloween din Seul. Sunt sute de morți

146 de oameni au murit și alți 100 au fost răniți, într-un cartier din Seul. Totul s-a întâmplat la o petrecere de Halloween.

29 oct. 2022, 22:45

1146 de oameni au murit și alți 100 au fost răniți, într-un cartier din Seul. Oamenii s-au călcat pur și simplu în picioare în timp ce petreceau.

Tragedie la o petrecere de Haloween

Totul s-a petrecut în  Itaewon, un district din Hotelului Hamilton. Imediat la fața locului s-au deplasat zeci de echipaje de salvare. La aflarea veștii, Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a convocat o întâlnire de urgență și a ordonat trimiterea unei echipe medicale de urgenţă în zonă. Din primele informații, se pare că victimele au fost pur și simplu călacte în picioare.

Oamenii au căzut pe o alee îngustă. Conform precizărilor pompierilor sud-coreeni sute de persoane au fost în stop cardio-respirator. Sunt cel puțin 120 de morți și alți 100 de răniți. Răniți au fost transportați de urgență la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale. Echipele de salvare au rămas la locul tragediei, iar conform BBC, misiunea lor nu s-a terminat. BBC mai  scrie că medicii și paramedicii încă recuscitează oameni răniți în busculadă. Bilanțul deceselor ar putea crește și mai mult. De la începutul pandemiei este prima sărbătoare la care coreeni participă fără mască.

Știre în curs de actualizare

Citește și: Mişcare neaşteptată a fiului fostului preşedinte chinez Hu Jintao după ce tatăl său a fost dat afară de la Congres. Motivul pentru care actualul preşedinte al Chinei a cerut evacuarea predecesorului său

Citește și: Vladimir Putin, discurs tranșant: „Occidentul tradițiilor este apropiat de noi, nu cel agresiv și neocolonial! / La fiecare tentativă de a-și menține hegemonia, Vestul va trebui să plătească un preț ridicat”