Tragedie la Spitalul Judeţean Vaslui. Un medic ar fi sărit pe geam, de frică să nu fie testat pentru coronavirus

Un medic șef de secție de la Spitalul Județean Vaslui ar fi sărit pe geam, de frică să nu fie testat pentru coronavirus, conform vremeanoua.ro. Informația nu a fost confirmată de conducerea spitalului.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 06:27
Tragedie la Spitalul Judeţean Vaslui. Un medic ar fi sărit pe geam, de frică să nu fie testat pentru coronavirus

Surse din spital au declarat pentru publicația vremeanoua.ro că un medic al unității medicale a avut o atitudine ciudată în momentul în care urma să fie testat pentru coronavirus. Acesta are biroul la parter și ar fi sărit pe geam, pentru a nu da probe.

Citește și: Focar de infecţie la Spitalul din Vaslui. 20 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, alte 30 de teste sunt aşteptate

Informatia nu a fost confirmata de conducerea spitalului, care susține că sunt multe bârfe care circulă prin spital.

“Ne vine greu sa credem ca un medic ar recurge la un asemenea gest. Sunt multe barfe care circula prin spital si probabil despre asta e vorba si in cazul domnului doctor”, au declarat reprezentantii SJU Vaslui pentru Vremea Noua.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a decis să-l demită din funcția de șef de secție Pneumoftiziologie pe doctorul Cristian Cojocaru, ca urmare a proastei gestionări a situației. Potrivit autorităților, personalul de la Pneumologie avea același vestiar cu cel de la TBC, ceea ce a ușurat răspândirea virusului.

Spitalul din Vaslui devine focar de infecție după ce 20 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. De asemenea, sunt așteptate și alte 30 de teste, inclusiv ale medicilor.

Infecția cu coronavirus din rândul cadrelor medicale se datorează unei asistente medicale, care s-a infectat de la fiul său și a continuat să vină la spital.


loading...