Tragedie la un meci de fotbal. Sute de oameni au murit, după ce suporterii au invadat terenul. Un fost jucător din Liga 1 a scăpat ca prin minune!

Tragedie a avut loc la finalul unui meci de forbal din Indonezia. Cel puţin 174 de oameni au murit după ce mii de suporteri au intrat pe terenul de fotbal.

02 oct. 2022, 11:01
Tragedie la un meci de fotbal. Sute de oameni au murit, după ce suporterii au invadat terenul. Un fost jucător din Liga 1 a scăpat ca prin minune!

Tragedie la un meci de fotbal din Indonezia. Revoltaţi că echipa favorită a pierdut, mii de suporteri au invadat terenul de fotbal la finalul meciului. Din păcate, sute de oameni au murit în urma îmbulzelii.

Tragedie la un meci de fotbal. Sute de oameni au murit

Citeşte şi FOTO | Mare ghinion: un bărbat a fost împușcat în avion, de la sol, de la peste 1 km

Tragedia s-a petrecut sâmbătă seara în oraşul Malang, la est de insula Java. Fanii echipei Arema FC au invadat  terenul de pe stadionul Kanjuruhan, după ce echipa lor a pierdut, scor 2-3, cu Persebaya Surabaya. A fost pentru prima dată în mai bine de douăzeci de ani când Arema FC a pierdut în faţa marii sale rivale.

Oamenii legii au încercat să-i liniştească pe suporterii nervoşi şi să-i convingă să se întoarcă în tribune. Au tras cu gaze lacrimogene după ce doi poliţiti au fost ucişi. De asemenea, sute de persoane au fost pur şi simplu călcate în picioare.

Abel Camara, fost jucător la Petrolul Ploiești în sezonul 2013-2014, a fost pe teren la meciul dintre Arema și Persebaya.

Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu! S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derby-ului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare.

Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști.

Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan”, a declarat Camara, potrivit gsp.ro. 

Preşedintele indonezian Joko Widodo a cerut Asociaţiei Naţionale de Fotbal să suspende toate meciurile până la „îmbunătăţiri de securitate”.

Regret profund această tragedie şi sper că această tragedie legată de fotbal va fi ultima„, a spus preşedintele indonezian, potrivit News.ro. 

Potrivit medicilor, una dintre victime avea doar cinci ani.

Autorităţile au anunţat că stadionul era plin, iar aproximativ 3000 de suporteri au invadat terenul de fotbal la finalul meciului.

Indonezia urmează să găzduiască în 2023  Cupa Mondială U-20. În 1989, incidente pe stadionul Hillsborough din Marea Britanie s-au soldat cu moartea a 97 de fani ai echipei Liverpool, iar în 2012, pe stadionul Port Said din Egipt s-a întâmplat o altă tragedie, soldată cu 74 de morţi.

În 1964, 320 de oameni au murit şi peste o mie au fost răniţi pe Stadionul Naţional din Lima, în timpul unui meci de calificare dintre Peru şi Argentina.

Citeşte şi Un cântăreţ rus de 27 de ani s-a sinucis înainte de recrutare. Mesaj cutremurător: „Nu sunt pregătit să ucid”