O femeie ÎNSĂRCINATĂ şi cei trei copii, MORŢI după ce au fost loviţi de tren. Femeia a scris un BILET de ADIO: „Îmi pare rau…”

O tragedie s-a produs, joi dimineaţa, lângă Bucureşti. O femeie însărcinată şi cei trei copii ai ei au fost loviţi mortal de un tren, pe magistrala 800 București-Constanța, la Halta Brăneşti, potrivit România TV. Circulaţia feroviară a fost blocată. Oamenii legii au găsit la faţa locului şi un bilet de adio, astfel că iau în calcul varianta sinuciderii.

17 aug. 2017, 08:06
O femeie ÎNSĂRCINATĂ şi cei trei copii, MORŢI după ce au fost loviţi de tren. Femeia a scris un BILET de ADIO: „Îmi pare rau…”

UPDATE: Surse din cadrul Primăriei Sectorului 5 au declarat, pentru Mediafax, că, în 2008, a fost realizată o anchetă de către Autoritatea Tutelară referitoare la încredinţarea minorului.

În acel moment, femeia avea un singur copil, iar rezultatele anchetei au fost înaintate instanţei care a judecat cazul, acele rezultate neputând fi făcute publice, deoarece nu se află sub incidenţa informaţiilor de interes general, potrivit sursei citate. Ancheta nu a fost făcută de Direcţia de Protecţie Socială, ci de Autoritatea Tutelară din subordinea Primăriei Sectorului 5, deoarece femeia avea în perioada respectivă domiciliul în Sectorul 5.

UPDATE: Procurorii au deschis dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în faţa trenului la Brăneşti, împreună cu cele trei fetiţe ale sale.


Dosarul penal a fost deschis in rem, pentru infracţiunea de omor, de către Parchetul Tribunalului Ilfov, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai instituţiei.

În acest caz, au fost făcute cercetări la faţa locului şi urmează să fie audiaţi mai mulţi martori, respectiv rude ale femeii.

Femeia se numea Alexandra Braunstein, era din localitatea ilfoveană Brăneşti, şi s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cele trei fetiţe ale ei – Georgiana Mihaela, în vârstă de zece ani, Ana Maria, de opt ani, şi Andreea Nicoleta, în vârstă de trei ani. Femeia era însărcinată, iar anchetatorii au găsit la locul accidentului un bilet de adio în care aceasta spunea că îi pare rău pentru gestul său.

Mecanicul care conducea locomotiva trenului implicat în accident povesteşte că femeia şi copiii au apărut din pădure şi, în pofida avertizărilor sonore, s-au aruncat în faţa trenului. Întrebat dacă a apucat să-i avertizeze, dacă a claxonat, mecanicul locomotivei a răspuns: „Bineînţeles că i-am claxonat. Au ieşit din pădure direct în faţa mea. Ce să fac?”. El a povestit, conform imaginilor difuzate de Antena 3, că femeia avea un copil în braţe, iar pe ceilalţi doi îi ţinea de mână şi s-au aruncat toţi în faţa locomotivei.

Mama femeii le-a declarat anchetatorilor că aceasta suferea de depresie şi a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de Psihiatrie Obregia pentru tratament şi că urma să fie dusă din nou la spital. Tot mama tinerei a spus că aceasta nu îşi dorea şi al patrulea copil. Soţul acesteia ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit, iar alte voci afirmă că cei doi soţi se certau, bărbatul devenind gelos după ce ar fi găsit nişte jurnale ale femeii.

UPDATEA luat copilaşii în braţe şi s-a aruncat în faţa trenului. Bineînţeles că am claxonat„, a spus mecanicul, copleșit de lacrimi.

VEZI mai multe aici: TRAGEDIA FEROVIARĂ din Brăneşti. Mecanicul, copleşit de lacrimi: A luat copilaşii în braţe şi s-a aruncat în faţa trenului

UPDATE: Cumnatul femeii a spus că aceasta era însărcinată și că rudele ei nu au acceptat niciodată căsătoria cu soțul ei, care era de etnie romă.

„La început, când s-au cunoscut, nu au fost de acord părinții ei. Era mai tăcută. Vorbea doar cu noi. Era mai timidă, rușinoasă. (…) Era însărcinată. Ce știu de la fratele meu, acum vreo lună de zile m-a rugat să îl împrumut cu niște bani. Nu voia să mai facă un copil. Nu am avut bani atunci să îl ajut. Și a spus atunci, uite, Robert, din cauza ta trebuie să lăsăm și copilul asta. Oricum, așa a vrut Dumnezeu”, a spus cumnatul femeii.

 

UPDATE: Soţul femeii a ajuns la locul tragediei.

Citeşte şi: Psiholog, despre tragedia de la Brăneşti: Este vorba despre suicid în care mama ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic

UPDATE: La locul tragediei a ajuns şi un preot pentru a ține o slujbă, asta pentru că în acea zonă s-au produs mai multe tragedii.


UPDATE: Femeia care a murit călcată de tren se numea Alexandra Brauștea. Ea ar fi înaintat o acțiune de divorț în 2008, din cauza soțului gelos, însă a renunțat la ea în 2009. Totodată, oamenii din localitate susțin că aceasta își dorea să pună capăt unei hărțuiri.


UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Georgian Drăgan, a declarat joi că este vorba despre patru persoane, o femeie și trei minori, care au murit călcate de tren. El a menţionat că anchetatorii iau în calcul toate variantele, inclusiv sinuciderea.

„O femeie cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani și-a pierdut viața. De asemenea, au decedat trei copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani. Tragicul eveniment este cercetat de către colegii mei din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București. La fața locului s-a prezentat o echipă complexă din cadrul Poliției Române formată din specialiști de la Institutul Național de Criminalistică și de la Direcția Poliției Transporturi. Cercetările sunt efectuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a afirmat Georgian Drăgan.

Acesta a confirmat faptul că s-a găsit un bilet de adio asupra femeii decedate, precizând că anchetatorii încearcă să stabilească legătura de cauzalitate.

În ceea ce privește varianta sinuciderii, Drăgan a declarat că „se iau în calcul toate variantele”.

Citeşte şi POVESTEA femeii care s-a aruncat cu fetiţele în faţa trenului. Suferea de DEPRESIE: „Nu voia să mai aibă un copil”

UPDATE: Se pare că fetiţa cea mare a femeii de 30 de ani suferea de o boală gravă. La aflarea cumplitei veşti, mama femeii moarte a leşinat şi a fost chemată ambulanţa.

UPDATEMinisterul Transporturilor a anunţat că ministrul Răzvan Cuc a dispus constituirea unei celule de criză, ca urmare a accidentului feroviar în care şi-au pierdut viaţa un adult şi trei copii. Din celula de criza, constituită la nivel ministerial, fac parte: Răzvan Cuc – Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea – secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar, şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate – CFR Călători, CFR Infrastructură, AFER şi AGIFER.

Conductorul trenului a fost înlocuit şi va fi audiat în urma producerii tragicului eveniment.

UPDATE: Nu știu nimic. Eu ieri am venit de la mare. Era acasă. Se înțelegea bine cu bărbatul ei. Avea trei fete. Nu era însărcinată. Eu acum am primit telefon. Nu ştiu dacă avea supărări, se înţelegea bine cu soţul ei. Acum am primit telefon: du-te repede. Poate este altcineva. Toată lumea mi-a zis: du-te, că e sora ta. Sora mea se înţelege bine cu soţul ei„, a spus fratele femeii.


UPDATEAm văzut un copil de cinci-șase ani agățat de un tampon al locomotivei. E cumplit„, a spus un martor.

Traficul feroviar în zonă a fost reluat.

UPDATE: „Îmi pare rău, nu mai suportam suferința!, a scris femeia în mesajul de adio, pe o foaie ruptă dintr-o agendă.

 

UPDATE: Se pare că femeia era însărcinată, iar ceilalţi trei copii ai ei aveau 3 ani, 8 ani şi 10 ani.


UPDATE: CFR Călători informează că azi, 17 august 2017, în jurul orei 09:20 trenul IR 1983 București – Constanța a lovit în zona Pasărea un grup de 4 persoane. Procuratura este la fața locului pentru efectuarea cercetărilor. Circulația trenurilor în zonă este afectată, înregistrându-se întârzieri semnificative. De asemenea, în urma acestui incident tragic, trenurile spre/dinspre litoral vor circula cu întârzieri: pasagerii trenului IR 1932 Oradea – Mangalia, între care se găsesc și 40 minori, primesc de la personalul feroviar apă, fructe, covrigei”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară – https://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/renuntare-calatorie.

 

UPDATEAnchetatorii au găsit un bilet de adio în buzunarul femeii. Din această cauză, oamenii legii urmează pista crimei și a sinuciderii. Femeia a fost identificată. Ea ar fi încercat să scape de o anumită persoană. Persoana respectivă va fi dusă la audieri.

 

UPDATE: Trenul circula cu 160 de kilometri pe oră şi, potrivit declaraţiilor mecanicului, ar fi vorba de un act suicidal.

Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR, a declarat că accidentul s-a petrecut între localitățile Brănești și Pasărea, în câmp deschis, acolo unde trenul interregio Bucuresti – Constanța circula cu viteza de 160 de km la oră. Trenul circula fără oprire până la Constanța. Frânarea imediată ar fi fost imposibilă, e nevoie de 1 kilometru pentru a opri la această viteză, a spus reprezentanta CFR.

Trenul respectiv a fost oprit și staționează de două ore. Este o zonă greu accesibilă. Locomotiva nu a fost decuplată de vagoane, călătorii au aer condiționat.

O mamă şi cei trei copii ai ei au murit după ce au fost loviţi de tren

O mamă şi cei trei copii ai ei au fost loviţi mortal de tren lângă Bucureşti. Iniţial au apărut informaţii în presă potrivit cărora mai întâi a fost descoperită o minoră lovită de tren, iar ulterior, în spatele trenului, la 500-600 de metri, au fost găsite alte trei persoane decedate, o femeie și doi copii. Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut în jurul orei 10:00 de o persoană care a văzut trupurile persoanelor decedate.

Alis Grasu, director Serviciu Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat, însă, că, potrivit unor martori, este posibil ca două persoane să se afle sub tren.

La ora 9.27 s-a primit o solicitare prin serviciul 112. Era vorba de un accident feroviar la Halta Brăneşti. Nu s-a specificat nimic de numărul victimelor. A fost trimis un echipaj, a ajuns în 7 minute. A găsit două victime, un copil de aproximativ 10 ani decedat şi trupul unei femei. Din relatările celor de la faţa locului se pune problema a încă două victime aflate sub tren. S-a mai trimis un echipaj„, a declarat, la România TV, Alis Grasu, director serviciu Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Din primele date există ipoteza că femeia s-ar fi aruncat împreună cu copiii în faţa trenului. De asemenea, polițiștii iau în calcul varianta ca cei patru să fi traversat linia ferată fără să se asigure.

Circulaţia feroviară pe magistrala 800 București-Constanța, la Halta Brăneşti, este oprită. Trenurile care circulă spre Constanţa vor înregistra întârzieri.

Autoritățile efectuează cercetări la faţa locului pentru identificarea persoanelor și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Citeşte şi Accident tragic la Tuzla: O maşină, spulberată de tren. Şoferul a murit strivit