Tragedie, o maşină cu muncitori a căzut într-un canal. 13 persoane au murit înecate

Treisprezece persoane s-au înecat după ce vehiculul utilitar în care se aflau a căzut într-un canal de irigaţii din nordul statului Filipine, a declarat luni poliţia locală.

19 apr. 2021, 09:30
Tragedie, o maşină cu muncitori a căzut într-un canal. 13 persoane au murit înecate

Două persoane au supravieţuit accidentului, care a avut loc duminică într-un sat din provincia Kalinga, la 316 kilometri nord de capitala Manila, se indică într-un raport al poliţiei. În tragedie 13 persoane şi-au pierdut viaţa.

Ancheta iniţială a arătat că şoferul a pierdut controlul vehiculului, care a plonjat în canalul de irigaţii, potrivit Centrului pentru urgenţe al provinciei.

Citeşte şi Copii români găsiţi înecaţi într-un lac din oraşul german Hanovra după ce au vrut să scoată o minge din apă. VIDEO

Potrivit echipelor de salvare, 15 (persoane) se aflau în maşină, iar 13 dintre acestea s-a înecat, printre ele aflându-se şi copii„, se precizează în raportul citat de CNN.

Unsprezece dintre victime au fost declarate decedate la sosirea în spital, în timp ce alte două au murit în timp ce primeau îngrijiri medicale.

Citeşte şi Tragedii în lanţ la pescuit, în Brăila. Patru pescari au murit, doi înecaţi, alţi doi electrocutaţi

Cea mai mare tragedie rutieră din Flipine datează din 2010, când un autobuz plin cu pasageri a plonjat 30 de metri intr-o prapastie, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului într-o curbă. 41 de oameni au murit, fie striviti între fiare, fie aruncaţi din vehiculul care s-a rostogolit pe panta abruptă.

În 2017, douăzeci de membri ai unei familii au murit, în timp ce se îndreptau către o liturghie de Crăciun. Aceștia se aflau într-un microbuz, care s-a izbit cu un autocar.

De asemenea, în 2018, cel puţin 13 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi doi copii, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o şcoală aflată în apropiere de capitala filipineză Manila. Pilotul aparatului de zbor a solicitat permisiunea de a efectua o aterizare de urgenţă, imediat după decolarea de pe aeroportul din Manila. În momentul accidentului, în şcoală nu se ţineau ore, însă autorităţile cercetează dacă printre victime sunt şi persoane aflate la sol.