Tragedie pe apă. Două feriboturi s-au ciocnit. Cel puţin 30 de oameni au murit

Nava Morning Bird s-a răsturnat după o coliziune cu o altă navă din râul Buriganga, aproape de cel mai mare port fluvial, Sadarghat, din Bangladesh. Cel puțin 30 de persoane au murit și alte câteva zeci sunt dispărute.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 13:03
Tragedie pe apă. Două feriboturi s-au ciocnit. Cel puţin 30 de oameni au murit

Conform presei locale, feribotul venea dintr-un sat din centrul țării.  Accidentele de feribot sunt frecvente în Bangladesh din cauza supraaglomerării. Există, de asemenea, standarde de siguranță slabe în multe șantiere navale ale țării și feriboturile se scufundă deseori pe vreme rea, scrie DIgi24, citand BBC. 

Mulți pasageri au fost blocați în cabine din cauza accidentului, potrivit mărturiilor martorilor. 

Citeşte şi: Catastrofă maritimă, o ambarcaţiune cu 130 de oameni la bord s-a scufundat. Sunt cel puţin 16 morţi şi 40 de dipăruţi

Rapoartele au arătat că feribotul s-a scufundat în timp ce încerca să acosteze la Sadarghat, principalul port fluvial din Dhaka, care este folosit de sute de bărci pentru a călători în sudul țării.

Abul Khair, un scafandru al pompierilor, a declarat agenției de știri AFP că salvatorii au strâns cel puțin 30 de cadavre, printre care mai mulți copii.