Tragedie pe apă. O sportivă a fost ucisă de fulger în timpul calificărilor pentru Jocurile Olimpice

O surferiță din El Salvador, Katherine Diaz, a murit după ce a fost lovită de un fulger chiar în timpul calificărilor la Jocurile Olimpice. Proba de surf va face parte în premieră din competițiile de la Tokyo.

22 mart. 2021, 15:00
Tragedie pe apă. O sportivă a fost ucisă de fulger în timpul calificărilor pentru Jocurile Olimpice

Sportiva de 22 de ani a fost lovită de fulger după ce a intrat în apă în probele de calificare pentru Jocurile Olimpice pe plaja El Tunco, la doar 16 kilometri sud de capitala El Salvadorului, potrivit presei locale citate de The Guardian.

Katherine avea fericirea și bucuria ce fac din surfing un sport atât de special și drag tuturor, ca ambasadori ai acestui sport”, a transmis Asociația Internațională de Surfing (ISA) în unul dintre multele omagii postate pe rețelele de socializare și dedicate sportivei decedate după ce a fost lovită de fulger.

Citeşte şi Imagini incredibile pe o plajă din Spania. O femeie care făcea surf a fost arestată din cauză că a intrat în mare infectată cu Covid

Diaz se pregătea și pentru ISA World Surfing Games, care vor avea loc la sfârșit de mai și început de iunie, tot în El Salvador.

Primele 7 sportive de la acel eveniment din cele care nu sunt deja calificate, vor obține ”biletul” pentru Tokyo. Este pentru prima oară în istorie când surfingul face parte din probele ce se vor desfășura la Jocurile Olimpice.

Citeşte şi O femeie surfer a trăit un COŞMAR în India! A fost răpită, violată şi obligată să stea pe o barcă timp de două luni