Tragedie pe cea mai mare navă de croazieră din lume. O persoană a murit şi patru au fost rănite

Autorităţile franceze au anunţat că o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite, după ce o barcă de salvare a căzut de pe nava Harmony of the Seas - cea mai mare navă de croazieră din lume - care este ancorată în portul din Marsillia.

13 sept. 2016, 15:50
Tragedie pe cea mai mare navă de croazieră din lume. O persoană a murit şi patru au fost rănite

„O persoană a murit, iar patru au fost rănite, dintre care două persoane sunt în stare critică”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor franceze de intervenţie. Cele cinci persoane implicate în accident se aflau în barca de salvare, atunci când legăturile cu nava de croazieră s-au rupt. Nu există informaţii că cele cinci persoane participau la vreun exerciţiu de evacuare.

Nava Harmony of the Seas cântăreşte peste 120.000 de tone şi este operată de către compania Royal Caribbean din Florida.  De asemenea, aceasta a intrat în funcţiune abia în luna mai.

Citeşte şi ŞOC ÎN FRANŢA. O navă a luat foc în timp ce era alimentată cu carburant. O persoană este în STARE GRAVĂ

Harmony of the Seas are o lăţime de 66 de metri şi o lungime de 362 de metri, fiind cu 50 de metri mai lungă decât Turnul Eiffel.

Cea mai mare navă de croazieră din lume este dotată cu 16 punţi şi poate să transporte 6.000 de pasageri şi 2.400 de membri ai echipajului.