Planul Roșu de Intervenție activat! Un autocar cu aproximativ 80 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat în Constanța

Accident grav în Constanța, unde un autocar plin cu cetățeni ucraineni s-a răsturnat. În acest caz a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

09 oct. 2023, 22:05
Planul Roșu de Intervenție activat! Un autocar cu aproximativ 80 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat în Constanța
Planul Roșu de Intervenție activat! Un autocar cu aproximativ 80 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat în Constanța

Update. O femeie însărcinată, transportată la spital

În total, patru persoane au fost transportate la spital. Printre acestea, și o femeie însărcinată, în vârstă de 23 de ani. Cel mai probabil, ea a suferit un atac de panică. La spital, femeia a fost însoțită și de băiețelul ei, de 12 ani.

Update. Trei persoane au nevoie de îngrijiri medicale

„Este vorba despre un accident rutier în care a fost implicat un autocar. Din informațiile pe care le avem la această oră, sunt 82 de pasageri. Un autocar s-a răsturnat în afara părții carosabilului pe Drumul Național 2A, între Popasul Miorița și Ghindărești.

La fața locului au fost alocate mai multe forțe de intervenție: 2 autospeciale de stingere și un SMURD B2 de la Stația de Pompieri Hârșova, o autospecială și o descarcerare SMURD B2 de la Cernavodă. De la Detașamentul din Medgidia avem o autospecială pentru transport persoane și victime multiple și un SMURD. Vom mai primi sprijin de la ISU Ialomița și de la ISU Călărași autospeciale pentru transport victime multiple. Din primele informații, sunt trei persoane care ar avea nevoie de îngrijiri medicale. Toate intervenția este în dinamică”, a declarat la Antena 3 Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, după ce un autocar plin cu cetățen i ucraineni s-a răsturnat în zona Hanul Morii din apropiere de Hârșova, județul Constanța.

Citește și: Plan roşu de intervenţie. Un autocar cu 70 de pasageri, implicat într-un grav accident la Brăila

Planul Roșu a fost activat: autocar cu zeci de ucraineni, răsturnat

Potrivit ISU Dobrogea un autocar cu aproximativ 80 de persoane la bord s-a răsturnat. Din primele informații cel puțin cinci persoane sunt blocate în autocar. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Potrivit ISU Constanța, în autocar se aflau 82 de persoane, toate din Ucraina, s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN2A între Popas Miorița și Ghindarești.

La fața locului se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și SMURD B de la Stația Hârșova, o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Cernavoda, descarcerare si SMURD B, Detașamentul Medgidia cu descarcerarea, autospeciale pentru victime multiple și SMURD. În total, mai multe echipaje SMURD și șase ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au intervenit la locul accidentului.

Cadrele medicale au precizat că acțiunea este în dinamică însă victimele sunt conștiente, cooperante.

Citește și: Accident cu un autobuz cu turiști, în Italia. Autocarul a căzut de pe un pod și a luat foc. Crește numărul morților