Tragedie pe hipodrom. Armăsarul favorit la victorie a murit imediat după cursă

Ediţia din acest an a celebrei curse rezervate cailor de rasă Melbourne Cup a fost marcată de decesul principalului favorit, armăsarul Admire Rakti, în vârstă şapte ani, care s-a prăbuşit fără suflare în boxa sa, imediat după ce a trecut ultimul linia de sosire.

04 nov. 2014, 10:09
Tragedie pe hipodrom. Armăsarul favorit la victorie a murit imediat după cursă

Cursa de la Antipozi, în lungime de 3.200 m şi dotată cu premii totale în valoare de 5,4 milioane dolari, a fost câştigată de calul german Protectionist, avându-l în şa pe jocheul englez Ryan Moore.

Victoria lui Protectionist este a treia reuşită de un cal european în ultimii cinci ani, după Americain (2010) şi Dunaden (2011).

Admire Rakti, al cărui proprietar este japonez, reuşise să câştige luna trecută Cupa Caulfield şi avea cea mai bună cotă (5-1) în cursa de la Melbourne. Conform organizatorilor, calul era foarte agitat după cursă şi a decedat imediat după revenirea în boxa sa. El urmează să fie supus unei autopsii, pentru ca veterinarii să poată stabili cauza morţii.

În anul 2013, Cupa Melbourne a fost îndoliată de moartea iepei franceze Verema, eutaniasată după ce s-a rănit în timpul cursei.