Tragedie pe litoral. Un tânăr în vârstă de 18 ani s-a înecat

O tragedie a avut loc, miercuri, pe litoral. Potrivit ISU Dobrogea, un tânăr în vârstă de 18 ani a murit după ce s-a înecat în apa Mării Negre.

28 iul. 2021, 23:40
Tragedie pe litoral. Un tânăr în vârstă de 18 ani s-a înecat
Tragedie pe litoral. Un tânăr în vârstă de 18 ani s-a înecat

Tragedie pe litoral. Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost declarat s-a înecat miercuri în zona Endless Beach din Constanţa, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Tragedie pe litoral. Un tânăr de 18 ani a murit

Citeşte şi Tragedie pe litoral! O femeie a murit pe plajă, după ce i s-a făcut rău. Bărbat găsit inconștient după ce s-a înecat

Potrivit sursei citate mai sus, tânărul de 18 ani a fost scos din apă de salvamari. La fața locului s-au deplasat rapid autospeciale SMURD B Port și SMURD C2 Palas, urmate de echipajele medicale ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare

Medicii SMURD sosiţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze, însă fără rezultat. Aceştia au fost nevoiţi sp declare decesul.

Aproape 300 de persoane au fost asistate medicale pe plajele litoralului românesc în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim-ajutor. Cele mai multe intervenţii au fost în Eforie Nord şi Costineşti, iar cele mai puţine în Năvodari şi Corbu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfăşurat misiuni în urma cărora 286 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 85 de persoane, urmată de staţiunile Costineşti – 75 de persoane, Saturn – 39 de persoane, Vama Veche – 39 de persoane, Mamaia – 24 de persoane, Năvodari – 21 de cazuri şi Corbu – 3 cazuri.

Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele opt puncte de prim ajutor (în staţiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche) au asistat medical 727 de persoane, dintre care 499 au necesitat transportul la spital.

„Salvatorii care încadrează şenilatele existente pe litoral au desfăşurat 35 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim-ajutor existente pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării şi transportării acestora către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 19 persoane au fost salvate de la înec din mare şi 2 persoane din lacuri”, a transmis ISU Dobrogea.

Citeşte şi Turist înecat la Sulina. Elicopterul SMURD a intervenit


loading...