Tragedie în Galaţi. Un minor a fost înghiţit de apele Dunării VIDEO

Un adolescent de 16 ani şi-a pierdut viaţa în apele Dunării, chiar sub ochii prietenilor. Zeci de poliţişti, medici şi pompieri au căutat ore întregi trupul băiatului, informează România TV. Din cauza întunericului, operaţiunile au fost oprite, dar vor fi reluate luni. Rudele adolescentului sunt în stare de şoc.

12 mai 2014, 06:06
Tragedie în Galaţi. Un minor a fost înghiţit de apele Dunării VIDEO

Marius a plecat duminică după-amiză cu câţiva prieteni pe faleză. Băiatul a intrat în apă deşi nu ştia să înoate şi a fost luat de curenţii puternici.

„Erau trei băieţi, doi mai la vale şi unul mai în faţă, şi făceau baie. Unul dintre ei s-a dus mai în faţă, s-a dus la fund o dată, de două ori şi a căzut. A strigat, au sărit băieţii ăia, dar n-au putut să îl ajute”, a spus un bărbat.

Citeşte şi TRAGEDIE în Giurgiu. Un tânăr s-a înecat după ce a înotat în Neajlov

Imediat au fost anunţate rudele. Acestea au intrat în stare de şoc şi chiar au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„A plecat cu băieţii să vadă Dunărea asta care l-a luat. A strigat „ajutor” şi nu s-a dus nimeni să-l ajute”, a spus mătuşa adolescentului.

Medicii de la SMURD, poliţişti de frontieră şi de la Transporturi au participat la căutări.

„Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat pe parcursul a o oră şi jumătate, împreună cu ISU cu barca pneumatică, încercările oarecum zadarnice de găsire a unui tânăr de 16 ani care s-a aruncat în Dunăre să facă o baie”, a spus dr. Angel Trifan, coordinator SMURD Galaţi.

Căutările au fost oprite la căderea serii, însă vor fi reluate luni.

Citeşte şi TRAGEDIE. Un copil de un an s-a înecat într-un butoi cu apă