Tragedie pe mare: au fost găsite cadavrele a şapte migranţi

Echipe de salvare italiene au găsit trupurile neînsufleţite a şapte migranţi, dintre care cinci femei, după ce o ambarcaţiune cu circa 150 de persoane la bord a naufragiat sâmbătă în largul insulei siciliene Lampedusa, a anunţat duminică paza de coastă italiană, informează AFP şi dpa.

24 nov. 2019, 13:10
Tragedie pe mare: au fost găsite cadavrele a şapte migranţi

Trupurile neînsufleţite a trei femei au fost recuperate din mare de o patrulă, iar cele ale altor două imigrante au fost găsite pe mal de personalul vămilor, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Alte două trupuri neînsufleţite au fost găsite sâmbătă seara pe plaja din Cala Galera, pe coasta de sud a Lampedusei, informează Agerpres.

Operaţiunile de salvare au fost complicate de condiţii meteo dificile, pe mare valurile atingând doi metri înălţime, „dar şi din cauza numărului mare de persoane căzute în mare în acelaşi timp”.

Citeşte şi O ambarcaţiune s-a răsturnat din cauza valurilor puternice. Sunt cinci morţi şi şase dispăruţi

Paza de coastă a Italiei a anunţat sâmbătă că a salvat 150 de migranţi la circa o milă nautică (1,8 km) de Lampedusa, însă potrivit mărturiilor celor salvaţi, în jur de 20 de oameni erau dispăruţi, potrivit Agerpres.

Parchetul din Agrigente (Sicilia) a declanşat o anchetă pentru ajutor acordat imigraţiei ilegale şi omucideri.