Tragedie pe mare, în apropiere de Constanţa. Doi marinari au murit şi unul e dat dispărut, după scufundarea unei nave ucrainene

O navă rusească cu 13 marinari la bord s-a scufundat în Marea Neagră, iar un echipaj românesc intervine pentru salvarea marinarilor aflaţi la bord. Zece dintre ei au fost salvati, doi marinari au decedat, iar pentru unul operaţiunea de salvare e în derulare.

11 mart. 2021, 10:04
Tragedie pe mare, în apropiere de Constanţa. Doi marinari au murit şi unul e dat dispărut, după scufundarea unei nave ucrainene

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), un cargo rusesc, cu 13 marinari la bord, s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 70 de mile marine (150 km) de Portul Constanţa. La faţa locului a fost trimisă joi dimineata, nava Artemis aparţinând ARSVOM.

Zece marinari au fost salvaţi, doi au murit, iar unul este dat dispărut.

Citeşte şi Vapor zburător în largul mării. Imaginea surprinsă de un fotograf din Anglia

Conform ARSVOM, în zona respectivă marea este agitată, având gradul 5-6, valurile fiind de patru metri, furtuna din Marea Neagră fiind cauza incidentului. Comandantul navei a trimis un semnal SOS și a avut noroc pentru că un remorcher românesc se afla în zonă și operațiunile de salvare au început imediat.

Cargoul „Volgo Balt 179”, care s-a scufundat joi în Marea Neagră, transporta cărbune din portul rusesc Rostov-on-Don către portul Constanţa, a declarat pentru Agerpres liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu. Potrivit reprezentantului SLN, vaporul este sub pavilion Insulele Comore, a fost construit în urmă cu 48 de ani şi are capacitatea de 3.500 tdw (tonaj deadweight).

Acesta a precizat că una dintre persoanele care au murit în urma scufundării cargoului ar fi comandantul navei.

Citeşte şi Excursie încheiată tragic. Un vapor cu turişti s-a scufundat în Mediterana, lângă coastele Turciei VIDEO

Nu mai departe de acum şapte săptămâni, pe 17 ianuarie, cel puțin trei marinari au murit, după scunfundarea unei nave de marfă, tot în Marea Neagră, dar în largul coastei Turciei.