Tragedie pe şosele: o persoană a murit şi alte 4 sunt rănite în Vâlcea FOTO

O tânără a murit, o alta este în comă, iar alţi 4 tineri au fost răniţi grav după ce, bolidul în care se aflau a intrat într-un copac. Ambulanţa care a preluat victimele a fost implicată şi ea într-un accident.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 06:44

Tragedia s-a petrecut sâmbătă noapte, la ora 3.00, în localitatea Horezu, judeţul Vâlcea, după ce un tânăr de 19 ani s-a urcat beat la volan. În  apropierea localităţii Horezu a intrat pe contrasens, a rupt un copac şi s-a oprit într-altul. Potrivit anchetatorilor, băiatul avea peste 100 de kilometri la oră. O fată de 19 ani a murit pe loc, încă una de 16 ani este în comă profundă, 3 băieâţi se află în stare critică la spital, printre care şi soferul. Toţi cei cinci tineri au consumat alcool, iar şoferul avea o alcoolemie de 0,13.

La faţa locului au venit patru ambulanţe şi pompierii pentru a descarcera victimele. Una dintre ambulanţe, în momentul în care a preluat răniţii, a ieşit pe carosabuil şi s-a izbit frontal  de un autoturism al cărui şofer nu a acordat prioritate.
Şoferul ambulanţei a fost rănit grav şi a avut nevoie de îngrijiri.

Tânărul de 19 ani va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi pentru conducere sub influenţa băuturilor acoolice. Risca o pedeapsă de 15 ani de închisoare. Şoferul care a lovit ambulanţa va rămâne fără permis 90 de zile şi va plăti o amendă usturătoare.