Tragedie pe stadion. Doi morţi la o finală, în Indonezia VIDEO

O busculadă creată la intrarea în arenă, la finala Jocurilor Sud-Est Asiatice, a dus la spitalizarea mai multor persoane şi la decesul a doi tineri.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 08:47
Tragedie pe stadion. Doi morţi la o finală, în Indonezia VIDEO

Cele 88.000 de locuri ale stadionului din Jakarta au fost prea puţine pentru numărul celor care au dorit să asiste la finala Jocurilor  Sud-Est Asiatice, la fotbal, jucată între reprezentativele Indoneziei şi Malaysiei.

Sute de oameni au luat cu asalt porţile stadionului, chiar în timpul desfăşurării partidei, provocându-se o busculadă ce a dus la o tragedie. Două persoane şi-au pierdut viaţa în învălmăşeala creată, iar un copil în vârstă de 9 ani se află în comă, la spital. Critici despre slaba organizare a competiţiei au apărut încă dinaintea finalei, după ce luni, mai mulţi suporteri au vandalizat casele de bilete şi au atacat forţele de ordine ce păzeau stadionul.

Jucătorii malaysieni, care au câştigat finala la penalty-uri, au solicitat să fie escortaţi de vehicule blindate după ce înaintea meciului din semifinale autocarul lor a fost lovit de fanii indonezieni, înaintea semifinalei.