Tragedie provocată de un şofer român în Italia

Tirul condus de acesta a intrat într-un grup de muncitori pe autostradă, după ce a lovit o maşină. Doi oameni au murit, iar nouă au ajuns la spital.

27 mart. 2017, 17:32
Tragedie provocată de un şofer român în Italia

Tragedia s-a produs pe o autostradă din regiunea Liguria, în nord-vestul Italiei. Un tir cu numere de Spania, în care se aflau doi români, a lovit mai întâi un autoturism pe care l-a scos de pe şosea, apoi s-a răsturnat peste şantier.

Cei doi ocupanţi ai maşinii au fost răniţi, la fel şi 7 muncitori. Alţi doi oameni de pe şantier au murit pe loc după ce au fost loviţi de tir, potrivit România TV.

Ca o ironie a sorţii, şantierul pe care au intrat românii cu tirul a fost amenajat pe autostradă după un alt accident teribil, produs în acelaşi loc, cu o zi înainte. Atunci un alt tir a lovit zidul şi a luat foc. Potrivit oficialilor italieni, şantierul era marcat corespunzător.

Sunt luni de zile, ani… de când se ştie că această curbă este periculoasă. Cu o zi înainte a mai fost un accident similar, cu aceeaşi dinamică.

Şoferul român care a provocat accidentul, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat, în vreme ce colegul său de cursă nu va fi investigat. Niciunul dintre români nu consumase alcool, a precizat poliţia italiană care încearcă să afle cauza tragediei.