Tragedie rutieră, 16 oameni au murit după ce un microbuz s-a răsturnat într-o râpă

Cel puţin 16 persoane au murit joi într-un accident de microbuz în vestului Iranului, conform agenţiei oficiale de presă IRNA.

02 sept. 2021, 22:18
Tragedie rutieră, 16 oameni au murit după ce un microbuz s-a răsturnat într-o râpă

Microbuzul asigura legătura între Marivan şi Kamyaran, în munţii din provincia Kurdistan. Autovehiculul a ieşit de pe şosea şi „a căzut într-o râpă din cauza unei erori a şoferului”, a adăugat agenţia, conform căreia bilanţul accidentului este de 14 morţi şi 8 răniţi, dintre care unul în stare gravă.

În ciuda stării generale a reţelei rutiere, Iranul are una dintre cele mai mari rate a mortalităţii pe şosele din lume.

Citeşte şi Accident teribil. 16 persoane au murit după ce autocarul s-a prăbuşit 200 m în prăpastie

Accidentele sunt cauzate în principalul de nivelul general al parcului auto, privat de inovare de mai mulţi ani parţial din cauza sancţiunilor economice străine, şi de nerespectarea regulilor de bază la volan.

Nu mai departe de începutul acestei săptămâni, cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite marţi dimineaţa după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru. Autocarul transporta 63 de pasageri şi plecase din Huanuco (nord-est) spre Lima. „Din păcate, am scos 32 de cadavre„, a anunţat comandantul poliţiei César Cervantes, potrivit căruia ”imprudenţa” se află la originea accidentului, şoferul ”conducând cu viteză mare”.