Tragedie rutieră, 26 de morţi într-un accident. Un autobuz plin cu călători s-a prăbuşit într-un defileu, în Kashmir-ul pakistanez

Cel puţin 26 de persoane au murit după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un defileu miercuri în Kashmirul administrat de Pakistan, au anunţat mai mulţi oficiali.

03 nov. 2021, 13:35
Tragedie rutieră, 26 de morţi într-un accident. Un autobuz plin cu călători s-a prăbuşit într-un defileu, în Kashmir-ul pakistanez

„Cel puţin 26 de persoane, inclusiv femei şi copii, au fost ucise în accident”, a spus Mohammad Yasin, un ofiţer al poliţiei locale ce supraveghează operaţiunea de salvare. Accidentul a avut loc în districtul Sudhanoti din Azad Kashmir când autobuzul care transporta în jur de 30 de pasageri a căzut într-un defileu, în timp ce circula pe un drum de munte.

Potrivit lui Yasin, cauza exactă a accidentului nu este încă clară, dar defectarea frânei pare să fi fost motivul.

Citeşte şi Autobuz plin cu oameni, aruncat în aer în Pakistan. Sunt cel puţin 13 morţi, dintre care 9 chinezi

Accidentele rutiere sunt obişnuite în Pakistan din cauza lipsei unui nivel adecvat de infrastructură, a vehiculelor prost întreţinute şi conducerii neglijente.

Potrivit Biroului de Statistică din Pakistan, aproximativ 9.000 de accidente rutiere sunt raportate anual, în care mor circa 4.000 de oameni.

Citeşte şi Cutremur devastator în Pakistan. Sunt cel puţin 20 de morţi VIDEO

Pakistanul şi India controlează ambele părţi ale Kashmirului, dar fiecare revendică întreaga regiune. Cei doi vecini au purtat anterior două războaie pentru controlul Kashmirului.

Imagine de la locul tragediei