TRAGEDIE. S-a sinucis după ce a făcut un sondaj pe Instagram. Avea doar 16 ani

O adolescentă din Malaezia, în vârstă de 16 ani, s-a sinucis după ce a făcut un sondaj pe Instagram în care își întreba urmăritorii dacă să aleagă între viață și moarte, 69% dintre aceștia răspunzând că ar trebui să opteze pentru moarte.

15 mai 2019, 09:48
TRAGEDIE. S-a sinucis după ce a făcut un sondaj pe Instagram. Avea doar 16 ani

Un nou caz şocant din cauza reţelelor de socializare, autoritățile au deschis o anchetă. Acestea au precizat că tânăra a postat pe Instagram sondajul însoțit de mesajul: „Foarte important, ajutați-mă să aleg: Moarte sau Viață”.

Citeşte şi Un fotbalist celebru a recunoscut public că este GAY. Până anul trecut a avut IUBITĂ

Un avocat a susținut că cei care au votat pentru ca adolescenta să aleagă moartea ar putea fi acuzați de instigare la sinucidere.

„Să ne întrebăm dacă fata ar fi în viață acum în cazul în care majoritatea internauților de pe contul ei de Instagram ar fi descurajat-o să își ia viața? Încurajarea internauților chiar a influențat decizia ei de a-și pune capăt zilelor? În condițiile în care tentativa de suicid este considerată infracțiune în această țară rezultă că și instigarea la suicid ar putea fi infracțiune”, a declarat acesta, potrivit Guardian.

Cazul a atras atenția și ministrului tineretului și sportului, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, care a spus că tragedia ar trebui să declanșeze o dezbatere la nivel național despre sănătatea mentală.