TRAGEDIE UCRAINA. Danezii solicită UEFA să nu joace în Ucraina meciul din Liga Campionilor

TRAGEDIE UCRAINA. Clubul danez de fotbal FC Copenhaga a cerut UEFA să nu joace în Ucraina meciul cu Dnepr Dnepropetrovsk din manşa întâi a turului III preliminar al Ligii Campionilor, evocând motive de securitate.

22 iul. 2014, 17:15
TRAGEDIE UCRAINA. Danezii solicită UEFA să nu joace în Ucraina meciul din Liga Campionilor

TRAGEDIE UCRAINA. FC Copenhaga urma s-o întâlnească pe Dnepr pe 29 iulie la Dnepropetrovsk, însă gruparea daneză a cerut schimbarea locului de desfăşurare a partidei, în urma atentatului comis joi împotriva avionului companiei Malaysia Airlines, care zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur.

UEFA anunţase luni clubul danez FC Copenhaga că va putea juca în Ucraina meciul cu Dnepr. După tragerea la sorţi de vineri, danezii s-au adresat forului european pentru a cunoaşte situaţia din estul Ucrainei şi posibilitatea de a călători în această ţară în condiţii de securitate.

Citeşte şi RĂZBOI. Aşa califică Crucea Roşie evenimentele din Ucraina

Oraşul Dnepropetrovsk se află la 300 km de locul în care a fost doborât avionul Boeing 777, tragedie în urma căreia toţi cei 298 de pasageri şi-au pierdut viaţa.

Federaţia daneză de fotbal (DBU) s-a arătat şi ea îngrijorată că „UEFA poate trimite o echipă daneză într-o ţară îşi într-o zonă survolate de foarte puţini transportatori aerieni„.