TRAGEDIE UCRAINA: Putin dă vina pe RELUAREA LUPTELOR. Au fost desfăşurate rachete Buk-M1

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin dă vina pe reluarea luptelor în Ucraina în cazul prăbuşirii avionului malaezian cu 298 de persoane la bord.O grupare formată din trei-patru divizii de sisteme de rachete Buk-M1 a fost desfăşurată de armata ucraineană în ziua tragediei.

21 iul. 2014, 14:13

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, susţine că Rusia va face tot posibilul pentru a favoriza reglementarea conflictului din Ucraina, după prăbuşirea avionului malaezian. ”În legătură cu tragedia petrecută pe cerul de la Doneţk, aş vea să reiterez încă o dată poziţia Rusiei faţă de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu o singură dată am chemat părţile la dialog pentru a opri vărsările de sânge şi aşezarea la masa de negocieri”.

Potrivit lui Putin, catastrofa cu siguranţă nu s-ar fi produs dacă luptele nu s-ar fi reluat la 28 iunie. ”Spun cu certitunine că dacă luptele nu ar fi fost reluate în 28 iunie în sudul Ucrainei, această tragedie nu ar fi avut loc. Nimeni nu are voie să utilizeze acest eveniment tragic în scopurile sale meschine. Acest evenimet nu trebui să îndepărteze, ci să apropie şi să unească oamenii. Toţi oamenii din regiune care investighează acest caz trebuie să fie cinstiţi cu ei înşişi şi să de dovadă de responsabilitate faţă de popoarele a căror membri au murit”, a declarat liderul de la Kremlin, scrie publika.md.

Citeşte şi SFÂŞIETOR: Scrisoarea unui TATĂ DISPERAT către PUTIN, după ce singura lui FIICĂ a murit în avionul din Ucraina

Grupare antirachetă în ziua catastrofei

O grupare antirachetă a Forţelor Armate ale Ucrainei a fost desfăşurată în ziua prăbuşirii avionului malaezian în apropiere de Doneţk, grupare formată din trei-patru divizii de sisteme de rachete Buk-M1, a anunţat luni, în cadrul unui briefing, şeful Departamentului operativ principal al Statului Major al Armatei Ruse, general locotenentul Andrei Kartapolov, informează ITAR-TASS şi Interfax, citate de Agerpres.

‘Aceste sisteme sunt capabile să anihileze ţinte la o depărtate de până la 35 de km şi la o altitudine de până la 22.000 de metri’, a declarat Kartapolov, precizând că ‘Rusia deţine filmări din spaţiu cu poziţii ale sistemelor de apărare antirachetă ucrainene în zona unde s-a prăbuşit Boeingul malaezian’ .

Citeşte şi Primul ziarist român care a ajuns la locul catastrofei din Ucraina face dezvăluiri cutremurătoare

De asemenea, potrivit generalului rus care citează datele de control ale Ministerului Apărării al Rusiei, avionul Boeing 777 al companiei aviatice Malaysia Airlines a deviat, după ce a survolat Doneţkul, cu 14 km de la traseul obişnuit. După cum a precizat Kartapolov, cauza devierii de la curs va putea fi stabilită doar după descifrarea cutiilor negre ale avionului.

Din informaţiile Ministerului Apărării al Rusiei rezultă că din momentul în care avionul Boeing 777 a început să piardă altitudine şi până în momentul dispariţiei acestuia de pe ecrane au trecut trei minute.