TRAGEDIE Un copil de şase ani a murit înecat într-un bazin colector

Tragedie la Câmpulung Muscel. Un copil de şase ani şi-a găsit sfârşitul într-un bazin colector plin cu apă şi acoperit cu gunoaie. Înainte să se înece, băieţelul a adunat fier vechi împreună cu o vecină, iar aceasta l-a scăpat de sub supraveghere.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 05:57
TRAGEDIE Un copil de şase ani a murit înecat într-un bazin colector

Băiatul se jucase mai devreme cu alţi copii, aşa că femeia a crezut că e cu ei. După ceva vreme a constatat lipsa lui. I-a anunţat părinţii, care au sunat la poliţie. Iniţial s-a crezut că s-ar fi înecat într-un râu din apropiere. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi pompierii militari care au căutat în toată zona, fără ca băiatul să fie găsit. Apoi au realizat că ar putea fi în bazinul de colectare a apelor reziduale din zona fostei uzine electrice.

Abia după ce pompierii au adus două motopompe ca să evacueze apa, copilul a fost descoperit mort.

„Intervenţia a durat două ore până am evacuat apa din bazinul resepectiv. Copilul nu îşi putea da seama că este apă acolo, era mic, groapa avea o mare cantitate de gunoaie de aceea nici nu şi-a dat seama că e groapă”, a declarat Ion Bărbulescu, de la ISU Câmpulung.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care copilul a ajuns în bazinul de colectare a apelor reziduale.