Tragedie. Un student din Iaşi s-a sinucis după o ceartă cu părinţii

Un student la Facultatea de Arhitectură din Iaşi s-a sinucis după o ceartă aprinsă cu părinţii . Tînărul, care nu reuşise să treacă în anul trei, voia să renunţe la studii însă familia s-ar fi opus.

RomaniaTV.net
14 apr. 2019, 05:42
Tragedie. Un student din Iaşi s-a sinucis după o ceartă cu părinţii

In varsta de 21 de ani, Viorel si-a incheiat socotelile cu viata inainte de a-si trai cei mai frumosi ani. Voia sa devina arhitect si desi visa la o cariera stralucita, povara materiilor ii apasa greu pe umeri.
Tanarul ar fi trebuit sa fie anul 3 la facultatea de arhitectura din Iasi, dar nu reusise sa ia examenele asa ca a fost nevoit sa repete al doilea an.
Impins, se pare, de la spate de unii prieteni, baiatul a decis sa renunte la studii si sa plece in strainatate, la munca.

Ajuns acasa, la Buzau, tanarul le-ar fi spus parintilor despre ideea de a abandona facultatea. Acestia n-ar fi fost de acord cu decizia. De suparare, tanarul s-a sinucis in magazie dupa ce mama si tatal au plecat la munca.

Sa ramai la facultate pana la licenta este pentru tinerii romani o reala provocare. Unul din trei studenti renunta la facultate pentru ca, de multe ori, devin nesiguri in legatura cu viitorul lor.

36 la suta dintre tineri abandoneaza studiile, arata o cercetare facuta de Alianta Nationala a Studentilor din România.