A murit Viorel Nimigeanu, unul dintre cei mai mari artişti ai României. Era internat cu Covid-19

Viorel Nimigeanu, pictorul a cărui operă a fost remarcată de personalități de renume ale artei și istoriei artei românești, a murit, la vârsta de 70 de ani.

14 ian. 2021, 12:46
A murit Viorel Nimigeanu, unul dintre cei mai mari artişti ai României. Era internat cu Covid-19

A murit Viorel Nimigeanu! Mesajul privind decesul renumitului artist a fost anunțat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Pictorul era internat la spital și se pare că nu a reușit în lupta cu Sars-Cov-2.

Viorel Nimigeanu a fost unul dintre cei mai mari artişti ai României

„Suntem profund întristați să aflăm că a plecat dintre noi astăzi și apreciatul artist Viorel Nimigeanu, pictor de o sensibilitate aparte și un apropiat prieten și susținător al instituției noastre. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia domniei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în anunțul Operei Naționale Cluj-Napoca.

Viorel Nimigeanu s-a născut în 1950, în Nimigea de Jos, județul Bistrița-Năsăud. În 1969, a intrat  la Institutul de Artă Plastică Ioan Andreescu din Cluj, pe care l-a absolvit în 1973. În 1977, este admis la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, unde are șansa de a-l întâlni pe Corneliu Baba, aflat în ultimul său an de profesorat. Marele pictor apreciază talentul tânărului student și îl sprijină în realizarea unor proiecte.

Oase este în doliu! Tatăl co-prezentatorului Asia Express a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

A urmat un șir de participări la numeroase expoziții de pictură din Baia Mare, Cluj, București. De asemenea, a realizat mai mult de douăzeci de expoziții personale în țară și străinătate. Începând cu 1978 s-a preocupat de arta monumentală, executând, de-a lungul carierei, fresca la mai mult de 30 de biserici din țară și străinătate.


loading...