Tragedie uriaşă în motorsport. Un cunoscut pilot a murit într-un accident de maşină

Saif Ben Sulayem, fiul preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem, a murit, marţi, într-un accident de mașină care a avut loc în Dubai.

10 mart. 2023, 14:02
Tragedie uriaşă în motorsport. Un cunoscut pilot a murit într-un accident de maşină
Tragedie uriaşă în motorsport. Un cunoscut pilot a murit într-un accident de maşină

Tragedie uriaşă în motorsport. Saif Ben Sulayem a călcat pe urmele tatălui său și a manifestat interes pentru sporturile cu motor și mașini încă de la o vârstă fragedă, concurând și în sezonul 2016-2017 din Emiratele Arabe Unite de Formula 4 împotriva unor viitori piloți de Formula 1, precum Oscar Piastri și Logan Sargeant.

Citeşte şi: O nouă tragedie în fotbalul românesc. A făcut infarct imediat după meci şi a murit

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem, a transmis că nu va face nici o declarație cu privire la acest subiect și a cerut confidențialitate, scrie The Sun. Fost pilot de raliuri, Mohammed Ben Sulayem este șeful FIA, care supraveghează mai multe discipline de curse, inclusiv Formula 1. Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost numit președinte FIA ​​în decembrie 2021.

Citeşte şi: Doliu în sportul românesc. Multipla campioană Argentina Menis a murit

Recent, Mohammed Ben Sulayem a anunţat că se va retrage: „Obiectivul meu declarat a fost să fiu un preşedinte non-executiv prin recrutarea unei echipe de manageri profesionişti, care acum a fost în mare parte finalizată. Prin urmare, în continuare, contactul de zi cu zi pentru toate problemele din Formula 1 va fi cu Nikolas Tombazis (n.r. – responsabilul curselor monopost, fost designer şef la Ferrari) şi echipa sa, în timp ce eu mă voi concentra pe chestiunile strategice alături de echipa mea de conducere”.