TRAGEDIE URIAŞĂ în muzica românească. Unul dintre cei mai apreciaţi artişti A MURIT după ce a făcut STOP CARDIAC

Sergiu Cipariu, celebrul taragotist, a murit, luni, la vârsta de 70 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuința sa din Orlat, Sibiu.

06 ian. 2020, 20:03
TRAGEDIE URIAŞĂ în muzica românească. Unul dintre cei mai apreciaţi artişti A MURIT după ce a făcut STOP CARDIAC

Sergiu Cipariu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști populari din țară și printre puținii taragotiști din România, împlinise 70 de ani în luna decembrie. Din primele informații, se pare că artistul a decedat în somn. „Era acasă, se simțea bine, s-a jucat cu nepoții, iar apoi s-a pus în pat, obosit. Soția l-a găsit decedat”, spun surse apropiate familiei.

S-a stins din viaţă unul dintre marii profesori ai României

O ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu a fost solicitată, luni, pentru artistul Sergiu Cipariu, la locuința acestuia din comuna Orlat. DIn păcate, medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul, artistul suferind, cel mai probabil, un stop cardiac.

„Din păcate, era depășit din punct de vedere terapeutic. S-a declarat decesul”, au declarat reprezentanții Ambulanței Sibiu.

Sergiu Cipariu, Babu, așa cum sunt alintați oamenii din Mărginimea Sibiului, cânta la taragot, la ţambal şi din gură. Este cunoscută prietenia acestuia cu personalitățile politice ale României. Crama sa din Orlat a fost mereu deschisă pentru fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, Nicu, prim-secretarul județului Sibiu, a fost aplaudat de Ion Iliescu, iar Traian Băsescu se oprea la familia Cipariu de fiecare dată când ajungea în Sibiu.