Tragedii în lanț în Ucraina, după ce Rusia a lansat 14 drone! Un bloc turn a luat foc în urma impactului

Ucraina a trecut printr-o noapte destul de dificilă, după ce Rusia a lansat 14 drone. Una dintre acestea a lovit un bloc turn, care a izbucnit în flăcări.

25 ian. 2024, 13:50
Tragedii în lanț în Ucraina, după ce Rusia a lansat 14 drone! Un bloc turn a luat foc în urma impactului
Tragedii în lanț în Ucraina, după ce Rusia a lansat 14 drone! Un bloc turn a luat foc în urma impactului

În cursul nopții de miercuri spre joi, Rusia a pornit un atac asupra Ucrainei, lansând 14 drone și cinci rachete, conform anunțului făcut de forțele aeriene ucrainene. Aceștia au precizat că 11 dintre drone au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană, iar în urma atacului, un bloc de apartamente din sudul Ucrainei a izbucnit în flăcări, după ce o dronă a lovit etajele superioare ale clădirii, conform informațiilor furnizate de Sky News.

Citește și: Fără controale la graniță pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Propunerea mai multor europarlamentari. Cum şi unde vor putea călători românii fără paşaport după intrarea în Schengen

Incidentul a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi, afectând partea superioară a blocului de apartamente. În regiunea Odesa au fost lansate cinci rachete și 14 drone în timpul nopții, rezultând în rănirea a două persoane, conform declarațiilor guvernatorului regional Oleh Kiper și reprezentanților Forțelor Aeriene Ucrainene.

Forțele Aeriene au comunicat prin intermediul platformei Telegram că Rusia a avut ca principal obiectiv sudul Ucrainei, iar într-un atac asupra Odesa au fost înregistrate două persoane rănite, conform informațiilor transmise de Oleh Kiper, guvernatorul regiunii, informează Reuters.

„În ciuda activităţii eficiente şi de succes a apărării aeriene pentru a respinge atacurile inamice, o instalaţie industrială a fost din păcate lovită în Odesa, iar infrastructura civilă şi clădirile rezidenţiale au fost avariate”, a declarat el. Reuters precizează că nu a reuşit să verifice aceste informaţii în mod independent.

Citește și: Antena 1 face anunțul bombă! Când începe noul sezon Asia Express și cine este vedeta uriașă care participă în competiție