Tragedii pe şosele din cauza bătrânilor care urcă la volan

Un șofer de 78 de ani a provocat un grav accident, după ce a făcut infarct. S-a întâmplat în Târgu-Mureș, iar soția bărbatului este în stare gravă la spital. Și în Vâlcea, o femeie de 75 de ani și soțul ei au ajuns la spital, după ce femeia a intrat cu mașina într-o stâncă.

RomaniaTV.net
23 iul. 2019, 07:32
Tragedii pe şosele din cauza bătrânilor care urcă la volan

Accident cumplit pe şoseaua de centură a orașului Târgu Mureș. Un șofer de 78 de ani a făcut infarct la volan și a intrat în plin într-o mașină aflată pe celălalt sens de mers. În urma impactului extrem de violent, bătrânul a murit, iar soția lui, aflată pe locul din dreapta, a ajuns în stare critică la spital. Cei doi mergeau spre casă după ce fuseseră la cumpărături. Șoferul care mergea regulamentar, în vârstă de 37 de ani, a fost și el rănit și a fost dus la spital. În urma accidentului, traficul în zonă a fost blocat o oră.

O șoferiță de 75 de ani a vrut să evite impactul cu o altă mașină, a tras prea tare de volan și a intrat într-o stâncă. S-a întâmplat pe drumul național 7, iar autoturismul a fost cuprins ulterior de flăcări. Mai mulți șoferi din trafic au sărit și au stins focul. Tot ei au scos victimele, care au fost preluate de o ambulanță SMURD și duse la spital.

Şi în Galaţi, cinci persoane, printre care și un minor în vârstă de 15 ani, au ajuns la spital după ce două autoturtisme s-au ciocnit pe DN25, în localitatea Tudor Vladimirescu.
„Un bărbat în vârstă de 65 de ani, care circula dinspre Tecuci către Galați, a pătruns cu autoturismul pe contrasens, unde a lovit frontal un alt autoturims, condus regulamentar de un bărbat, de 81 de ani. Din impact, a rezultat rănirea gravă a unui minor de 15 ani, aflat în mașina care a intrat pe contrasens, și rănirea ușoară a conducătorului auto, precum și a altor trei persoane din cel de-al doilea autoturism. Este vorba despre conducătorul auto care circula regulamantra și a două pasagere în vârstă de 75, respectiv 81 de ani”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Răniții au fost transportați de mai multe ambulanțe la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca polițiștii să afle care a fost motivul pentru care bărbatul în vârstă de 65 de ani a întrat pe contrasens.