Tragedii pe şosele, din cauza vremii. Cinci persoane au murit în accidente

Două persoane au murit, iar altele două au fost rănite grav, luni dimineaţă, în municipiul Buzău, după ce maşina în care se aflau a derapat din cauza poleiului şi a intrat pe contrasens, unde a fost lovită violent de un autotren încărcat cu zahăr. De asemenea, în judeţul Argeş două persoane au decedat, iar într-un accident din Sibiu s-a înregistrat un mort.

RomaniaTV.net
07 ian. 2013, 08:47
Tragedii pe şosele, din cauza vremii. Cinci persoane au murit în accidente

Trei accidente grave au avut loc în această dimineaţă, din cauza poleiului, în judeţele Buzău, Argeş şi Sibiu, iar bilanţul este unul tragic: patru morţi şi trei răniţi grav.

În municipiul Buzău, accidentul s-a produs pe Aleea Industriilor, pe un pod de la ieşirea din oraş către Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, accidentul s-a produs după ce un autoturism Dacia Logan înmatriculat în Ilfov a intrat pe contrasens, fiind lovit un tir încărcat cu zahăr.

Martorii spun că autoturismul, care ar fi avut viteză, a derapat pe şoseaua acoperită cu polei, s-a răsucit 90 de grade, moment în care a fost izbit în plin de un autotren al cărui şofer nu a putut evita impactul.

În urma impactului extrem de violent, două persoane au murit, iar altele două au fost grav rănite.

Pe de altă parte, Liviu Mocanu, directorul societăţii care se ocupă cu deszăpezirea în municipiul Buzău, a declarat că luni dimineaţă că s-a acţionat în tot oraşul pentru înlăturarea zăpezii şi a poleiului.

Începînd cu ora 6.00 am acţionat în tot oraşul în zonele principale, cu 7 utilaje. Am intervenit în zona industrială, inclusiv acest pod. A nins pe la ora 5.00, iar acţiunea de deszpăezire a început la ora 6.00. Am dat cu material antiderapant, dar şi acesta se antrenează pe măsură ce se circulă. Şoferii trebuie să circule în condiţii de iarnă„, a declarat Liviu Movanu, directorul RER Buzău.

În judeţul Sibiu, accidentul s-a produs pe DN1, în apropiere de oraşul Avrig. Şoferul unui autoturism Dacia, care rula cu viteză, a derapat şi a acroşat un tir. În urma impactului, tirul a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism, care circula regulamentar. Şoferul acestei din urmă maşini, în vârstă de 33 de ani, a murit pe loc. Oamenii care au fost martori la accident spun că acesta s-ar fi produs din cauza vremii, pentru că a nins, iar şoseaua nu era foarte bine curăţată.

În Argeş, accidentul s-a produs în localitatea Broşteni, aflată lângă oraşul Costeşti. Din cauza poleiului, o dubă a derapat într-o curbă şi s-a răsturnat pe marginea unui lac, două persoane pierzându-şi viaţa. O altă persoană a fost transportată în stare gravă la spital.