Tragedii trase la indigo. Accidentul din Munţii Apuseni, asemănat cu prăbuşirea elicopterului SMURD, în 2003

Accidentul aviatic din Munţii Apuseni aminteşte de tragedia petrecută în martie 2003, când un elicopter SMURD cu patru oameni la bord s-a prăbuşit la Cojocna, în judeţul Cluj. În aeronavă se aflau, pe lângă pilot şi copilot, o doctoriţă şi o asistentă, care se întorceau de la Budapesta, unde transportaseră un nou-născut, care trebuia supus de urgenţă unei operaţii pe cord.

24 ian. 2014, 09:40
Tragedii trase la indigo. Accidentul din Munţii Apuseni, asemănat cu prăbuşirea elicopterului SMURD, în 2003

Elicopterul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită, din Cluj, iar resturile aparatului de zbor au fost împrăştiate pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. La fel ca în cazul accidentului aviatic din Apuseni, echipele de salvare au ajuns destul de greu la locul accidentului, fiind nevoite să străbată un traseu abrupt de 2,5 km.

Impactul aeronavei cu solul a fost atât de puternic, încât toţi cei patru pasageri au murit, zdrobiţi în carlinga elicopterului.

CITEŞTE ŞI Coincidenţă stranie: Accidentul aviatic din Apuseni, asemănător cu cel dintr-un episod al „Anatomiei lui Grey”

Medicul Cardoş Monica, în vârstă de 33 de ani şi asistenta sa de 24 de ani plecaseră să salveze un nou născut. Pentru sacrificul făcut, ultimul elicopter achiziţionat de SMURD a primit numele medicului.

În accidentul aviatic din acest an au fost implicate tot cadre medicale care plecaseră într-o misiune umanitară.

Coincidenţă sau nu, tragedia s-a petrecut în judeţul Cluj şi tot într-o zonă împădurită şi abruptă. Diferenţa este că în urma acestui accident, cinci din cei şapte pasageri sunt în viaţă. Din păcate, pilotul avionului şi o studentă, care participa ca voluntar la misiune, au murit la scurt timp după prăbuşire.