AVEREA lui Băsescu: În ultimul an a cheltuit mai toţi BANII din conturi şi a investit în CEASURI şi BIJUTERII

Ultima declaraţie de avere a preşedintelui României, Traian Băsescu, arată că, în ultimul an, acesta a cheltuit o mare parte din banii pe care îi avea în conturi, dar a început să reinvestească în ceasuri şi bijuterii.

07 iul. 2014, 15:37
AVEREA lui Băsescu: În ultimul an a cheltuit mai toţi BANII din conturi şi a investit în CEASURI şi BIJUTERII

În declaraţia completată pe 11 iunie a.c., se observă că averea preşedintelui Băsescu, în comparaţie cu cea din anul 2013, a variat îndeosebi în ce priveşte cuantumul sumelor pe care le deţine în bănci. Anul trecut, conturile lui Traian Băsescu însumau circa 88.000 de dolari, 30.500 euro şi 535.000 de lei. Între timp, şeful statului a mai rămas doar cu 50.000 dolari şi 7.200 de lei.

Cum declaraţia de avere nouă nu arată noi investiţii consistente care să justifice reducerea sumelor din bănci, o posibilă explicaţie este achiziţia terenului de la Nana de către fiica sa, Ioana. Chiar dacă pământul a fost cumpărat de către Ioana Băsescu, preşedintele a admis că el se va ocupa de gospodărirea acelui teren, astfel că este de presupus că preşedintele a folosit banii fie pentru plata unor rate la creditul contractat pentru achiziţionare, fie pentru exploatarea pământului.

De asemenea, Băsescu a început din nou să investească în ceasuri şi bijuterii, dar nu sume foarte consistente. Astfel, bijuteriile sunt evaluate la 25.000 €, cu 5.000 € mai mult decât în 2013, iar ceasurile la 45.000 €, faţă de 35.000 € anul trecut. De menţionat este că, până la achiziţiile de anul acesta, toate ceasurile şi bijuteriile familie Băsescu fuseseră cumpărate până în 1989. De asemenea, colecţia de tablouri este acum estimată la 19.000 €, în creştere cu 2.000 €.

În rest, familia Băsescu a rămas cu cele două apartamente pe care le deţinea anterior: cel din strada Mihăileanu şi cel moştenit în Constanţa de la părinţii preşedintelui. În continuare, Traian Băsescu rămâne fidel automobilelor produse în România, în garajul său aflându-se un Ford B Max şi o Dacia Duster. Veniturile salariale ca preşedinte al României, i-au adus lui Băsescu, în ultimul an, 77.960 de lei.

Citeşte şi Băsescu, mai bogat de la un an la altul. Vezi cu cât i-a crescut averea în 2012