Traian Băsescu a convocat o şedinţă a CSAT

Membrii CSAT au fost convocaţi la Palatul Cotroceni pentru a participa la o şedinţă ce va începe marţi, de la ora 15. La şedinţa de la Palatul Cotroceni va participa şi premierul Victor Ponta, se arată într-un comunicat al Guvernului.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 07:02
Traian Băsescu a convocat o şedinţă a CSAT

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse următoarele subiecte: raportul prim-ministrului Guvernului României către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni internaţionale; participarea României la misiunile derulate sub egida Uniunii Europene; stadiu şi perspective pentru implementarea Strategiei naţionale în domeniul capacităţilor civile; strategia industriei naţionale de securitate; stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României pentru perioada 2013 – 2016 şi în perspectivă până în anul 2022; planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului român în anul 2014; situaţia actuală a Fondului Naţional de Adăpostire a Populaţiei; programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2014.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Precedenta şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avut loc pe 26 noiembrie şi a durat aproximativ 15 minute, potrivit Agerpres. În cadrul şedinţei au fost avizate bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază.

De asemenea, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, cu prilejul Zilei Naţionale a României, înaintarea în grad a unor ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

La şedinţa de marţi a CSAT nu a fost prezent premierul Victor Ponta, acesta trimiţându-l în locul său pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit comunicatului citat, la şedinţă au participat viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei Gerea, directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

La şedinţă au participat, ca invitaţi, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, generalul Marcel Opriş, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, generalul Lucian-Silvan Pahonţu.