Traian Băsescu a dezvăluit lista candidaţilor PMP pentru Bucureşti. Paleologu intră în luptă cu Firea

În ziua în care Gabriela Firea şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat în fruntea Bucureştiului, fostul preşedinte Băsescu a dezvăluit la România TV candidaţii PMP pentru Bucureşti.

08 dec. 2019, 20:49
Traian Băsescu a dezvăluit lista candidaţilor PMP pentru Bucureşti. Paleologu intră în luptă cu Firea

„Văd că partidele s-au apucat să își facă liste și astăzi, la partid, Tomac a luat o decizie cu privire la candidați. Din partea PMP, care are peste 10% în București o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamțu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ștefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 și Ștefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut și sunt convins că vor face performanță”, a spus Traian Băsescu România TV.

Theodor Paleologu s-a clasat pe locul 5 la turul 1 al alegerilor prezidențiale din 2019, cu  5,72%  din voturi (527.098 voturi).

USR București l-a validat, sâmbătă, pe Nicușor Dan drept candidatul filialei la Primăria Generală a Capitalei.

Tot sâmbătă, Dacian Cioloș a spus că PLUS nu renunță la Vlad Voiculescu și va încerca să convingă celelalte partide de dreapta să îl susțină. Pe de altă parte, liderul liberal Ludovic Orban a afirmat, duminică, că e prematur ca partidele de dreapta să vorbească despre nominalizarea unui candidat unic la alegerile locale.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Nu vom avea alegeri anticipate. PSD este un partid debusolat

Și Gabriela Firea și-a anunțat, tot duminică, intenția de a candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Citeşte şi: Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat la Primărie: Trei ani am muncit de dimineaţă până noaptea

”Voi candida la Primăria Generală a Capitalei din partea PSD, iar la nivel de Birou Permanent Naţional şi Comitet Executiv se  va discuta, la momentul potrivit, politica de alianţe la nivel local, cu cine ne vom alia, pentru a intra şi mai bine pregătiţi în alegerile locale. dar aceste lucruri se vor stabili în şedinţele care vor avea  loc după sărbătorile de iarnă”, a anunţat Gabriela Firea duminică, la Antena 3.

Ea spune că a muncit trei ani şi a început modernizarea Bucureştiului.

”Nu văd de ce nu aş candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineaţa până noaptea, familia nu m-a mai văzut decât copiii în somn şi nici măcar în week-end, aşa cum trebuie. Nu vorbesc de sacrificiu, că atunci când intri într-o astfel de meserie nu te mai gândeşti la sacrificii. În mod evident, au fost şi sacrificii personale, dar cel mai important este că am început cu motoarele turate la maximum modernizarea Bucureştiului, ceea ce se vede şi se simte şi exact acest lucru îi deranjează pe penelişti care ştiu să facă doar atacuri, ştiu să facă doar dosare, ştiu să trădeze România, ştiu ca duminica, când oamenii sunt la biserică, să facă tot felul de acuzaţii nefondate şi să vorbească lucrur care nu au nicio bază în realitate”, a mai precizat primarul Capitalei.

Citește și: Război Orban-Firea. Primarul Capitalei îl acuză pe premier că vrea s-o bage la puşcărie. „Îi stau în gât”