Traian Băsescu a DEZVĂLUIT ultima conversaţie cu fratele său: „Asta e viaţa! Hasta la vista, baby!” VIDEO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit la România TV care au fost ultimele cuvinte schimbate cu Mircea Băsescu înainte de a ajunge la penitenciarul Poarta Albă.

16 iun. 2016, 19:30
Traian Băsescu a DEZVĂLUIT ultima conversaţie cu fratele său: „Asta e viaţa! Hasta la vista, baby!” VIDEO

„Am vorbit cu fratele meu înainte de a pleca la penitenciar. Ce puteam să ne spunem. Regreta nu regreta ce putea să facă? Este o hotărâre definitivă şi trebuie să se supună ei: asta e viaţa! Hasta la vista, baby!. L-am asigurat că voi avea grijă de familia lui atât cât va avea nevoie. I-am transmis să stea liniştit. Nu vor fi probleme în familie oricâte necazuri vor apărea”, a declarat Traian Băsescu la România TV

Fostul preşedinte a subliniat că nu va comenta decizia judecătorilor, însă remarcă faptul că Mircea Băsescu nu are de dat bani înapoi.

„Am o minimă satisfacţie în acest dosar. Faptul că judecatorii au constatat defitnitiv ca fratele meu nu trebuie să inapoieze nimic familiei Bercea. Eu ma bucur pentru că tot timpul am spus că nu a luat bani”.

„Dosarul fratelui meu conţine multe bibliorafturi, însă o să le pun pe Facebook-ul meu pe cele de la Olt care sunt spectaculoase. Le pun pentru cei care bat campii ca au ajuns bani la presedinte şi ca a fost protejat de SRI sau de serviciile secrete fratele meu. Pentru aceia o să pun documente”. 
 
Neg categoric orice afirmatie că banii ar fi ajuns la mine. Asta a spus tot timpul familia Bercea ca stie ea ca banii ajung la mine, dar niciodata nu a ajuns la mine niciun leu pentru ca fratele meu nu ar fi indraznit sa imi propuna asta. Nu avem o relaţie de hoţi.
 

Nu mă tem de niciun dosar, nici de cel cu Căşuneanu şi terenul„.

Citeşte şi:  Traian Băsescu iese la ATAC după condamnarea fratelui său: Războiul meu va fi cu ei

„Eu nu voi duce o luptă cu decizia Curţii de Apel. Decizia de azi îmi spune însă foarte mult. Faptul că el nu are de plătit niciun leu, înseamnă că el nu a luat banii. Voi pune acest dosar în dezbatere publică. E o decizie, trebuie respectată şi gata. Minuta de azi mă îndreptăţeşte să spun. De ce nu s-au luat banii de la fratele meu dacă i-a primit. Răspunsul e că nu i-a primit. Domnul Căpăţână a dus banii la un avocat la Bucureşti. Acel avocat era în legătură cu judecătoarea de la Slatina”.
 
Despre protecţia serviciilor secrete
 
Traian Băsescu a dezvăluit la România TV că „am avut momente în care am cerut informaţii de la serviciile secrete despre oameni care intr-un fel sau altul au intrat în legătură cu mine, dar niciodata nu am cerut serviciilor sa imi protejeze familia”.
 
Acuzaţia vehiculată în spaţiul public a fost că preşedintele Traian Băsescu a cerut o protecţie pentru a desfăşura o activitate care poate fi infracţională.
 
„Daca am facut aşa ceva înseamna că şi şeful SRI si prim adjunctul trebuie arestati daca au protejat cumva actiuni infractionale si eu alaturi de ei. Daca Maior si Coldea au protejat cumva activitati infractionale alaturi de familia mea trebuie arestati imedia. Cand un sef de stat incalca legea si cei care au incalcat-o alaturi de el trebuie sa fie arestati imediat. Să fie chemati imediat Maior si Coldea, iar daca au primit un astfel de ordin si daca l-au respectat alaturi de mine trebuie sa fim judecati. Kovesi poate să se autosesizeze şi să mă cheme pe mine si pe Maior si pe Coldea şi să ne ancheteze cum am dat eu ordin si ei cum au protejat infracţiuni in familia preşedintelui”.
 
 
Mircea Băsescua fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scoate din închisoare. Magistrații au dispus ca și Marian Căpățână să își execute condamnarea, în același dosar, de 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu și, ulterior, cu controlul judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.