Traian Băsescu a explodat: Premierul şi ministrul Justiţiei sunt incorecţi

Publicat: Duminică, 29 Decembrie 2019 22:34 // Actualizat: Duminică, 29 Decembrie 2019 22:34 // Sursa: romaniatv.net

După ce a afirmat că ministrul Justiției Cătălin Predoiu „slugărește pe cei care vor să vadă din nou judecătorii puşi sub controlul DNA" și a susținut că, prin desființarea secției speciale, judecătorii vor fi puși „din nou sub controlul DNA și al altora", Traian Băsescu a venit duminică seară la B1 Tv cu informații noi dintr-un raport al Inspecției Judiciare, raport care este public.

Potrivit lui Băsescu, aproape jumătate dintre judecătorii țării aveau dosare deschise la DNA. Tot fostul președinte a dezvăluit că au fost 5.935 de măsuri tehnice pe magistrați. În acest context, Băsescu a afirmat că premierul Ludovic Orban și ministrul Justiției Cătălin Predoiu sunt incorecți, dacă știu de acest raport și vor să desființeze SIIJ.

Nu în ultimul rând, Băsescu a afirmat că SIIJ trebuie să rămână, dar trebuie echipată cu oameni de meserie și de calitate.

„Dacă nu exista acest raport, aș fi fost un susținător al desființării SIIJ, pentru că mi se părea o creare de birocrație „procurărească" în plus. Aici este problema. SIIJ trebuie să rămână, dar trebuie echipată cu oameni de meserie, cu oameni de calitate. De exemplu, la judecători și la procurori, din ce veneau multe dosare? Veneau din reclamația pe care o făcea justițiabilul nemulțumit de o decizie dată de judecători și atunci îl acuza. Atunci este incorect pentru DNA să stea pe acel dosar, iar judecătorul să știe că are un dosar penal, dar nimeni nu-l mișcă spre soluționare. E mecanismul de șantaj", a spus Băsescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
basescu desfiinţare orban premier SIIJ
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit virală pe internet astăzi. Ce i-a cerut elevul învățătoarei a lăsat-o fără cuvinte
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit...
HUFF.RO
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H