Traian Băsescu a plâns în direct când a auzit cântecul lui Fuego: Basarabia e ţara mea

Traian Băsescu a plâns, marţi seară, la România Tv în momentul în care a auzit cântecul lui Fuego despre Basarabia. Fostul preşedinte al României a declarat că are de gând să depună din nou actele pentru cetăţenia moldovenească.

01 dec. 2020, 21:02
Traian Băsescu a plâns în direct când a auzit cântecul lui Fuego: Basarabia e ţara mea

Traian Băsescu a fost impresionat până la lacrimi de cântecul lui Fuego despre Basarabia.

Traian Băsescu a plâns la România Tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„M-a impresionat cantecul domnului Surugiu, cum de altfel mă impresionează ori de câte ori îl văd în spectacol. Acum, parcă, a fost totuşi in plus.

Basarabia e tara mea. Mi a luat Dodon cetatenia dar sper sa mi-o redea Maia Sandu. Cand esti acolo, in Basarabia, esti acasa”, a spus fostul preşedinte la România Tv.

Traian Băsescu ar putea să-şi recupereze cetăţenia moldovenească. Ce spune Maia Sandu

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu i-a sugerat fostului preşedinte al României să depună din nou actele pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti, asta după ce Igor Dodon i-a anulat-o.

„Din câte cunosc eu, este o decizie finală la CSM pe dosarul pe care l-a înaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon. Acum, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început, pentru ca să-i poată întoarce cetăţenia moldovenească”, a declarat Maia Sandu, relatează presa de peste Prut.

În iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

În 2017, Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte al României.

În 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, iar Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.


loading...
Partenerii noștri