Traian Băsescu a publicat contractul dintre firma Crescent şi o firmă a lui Voiculescu

Publicat: Miercuri, 18 Martie 2015 18:34 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2015 19:45 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dat publicităţii, pe contul său de facebook, un contract prin care firma Crescent a creditat o companie a lui Dan Voiculescu, administrată de către Gabriela Firea, cu suma de 100.000 de euro.

"Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul", a comentat Traian Băsescu.

Contractul a fost semnat pe 15 noiembrie 2007 între Crescent Commercial and Maritime Ltd. şi Media Casa Press, al cărei director general era la acea vreme Gabriela Firea. Prin contract Crescent împrumută firma condusă de Firea cu 100.000 €, dar fără dobândă. Scadenţa împrumutului este de un an.

Traian Băsescu a susţinut luni că Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub formă de împrumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, în perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari.

"Asta nu-i ameninţare, nu-i şantaj, e informaţie publică: să spună câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Dan Voiculescu. Adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care muta bani şi nu-i dădea înapoi (...) Dacă Firica îşi aduce aminte, ar fi bine să se spovedească public (...) Domnia sa a semnat cu mânuţa ei împrumuturi pe care a uitat să le mai dea înapoi", a spus Băsescu precizând că are aceste informaţii de la Elena Udrea, care le-ar fi primit de la Oreste Teodorescu, ce i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru aceste informaţii Elenei Udrea.

"Informaţiile le-am primit împreună cu un bileţel pe care scria '10.000 €' de la Elena Udrea care le primise de la Oreste cu tot cu bileţel. Ea a refuzat să plătească şi de asta-i supărat Oreste", a spus Traian Băsescu adăugând că informaţiile astfel primite el le-a remis instituţiilor statului în primăvara anului trecut. "Oreste e un bărbat care a sustras nişte documente de la grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie. A scris şi el 10.000 € pe un bileţel galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea", a comentat Băsescu pe un ton ironic.

În replică, Gabriela Firea i-a cerut lui Traian Băsescu să facă publice documentele pe care acesta le-a invocat. "Am înţeles că fostul preşedinte al României este în posesia unor informaţii potrivit cărora aş fi girat, prin semnătura mea, acţiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print. Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea 'dovezile' organelor de cercetare abilitate", scria Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Senatoarea îl acuză pe fostul preşedinte că, prin declaraţiile sale, încearcă să manipuleze opinia publică. "Garantez românilor că, deşi sunt însărcinată în luna a 8-a, mă voi prezenta la orice fel de audieri, dacă acestea se impun. Şi nu voi întrebuinţa modelul brevetat de fostul preşedinte, acela de a defăima organele de cercetare, de a manipula opinia publică şi de a intimida posibile părţi vătămate. Am dovedit că sunt un cetăţean şi un senator demn!", mai scria Firea.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Traian Băsescu Gabriela Firea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mar 08:58
Răspunde | Votează email 0 email
VIORICA
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
18 mar 22:45
Răspunde | Votează email 1 email
Macarete
Ce sa vezi!Firea este de vina ca a mutat bani din o firma a lui Voiculescu in alta? Aratam cu degetul in o alta directie si facem santaj in forma continuata?! Animalul politic had... sufleteste, nu se poate abtine s nu-si mobilizeze partizani, resurse si fanatici in directia mentinerii terorii instaurate de regimul sau, regim declarat ca o fratie a interesului inca din prima campanie prezidentiala. Si fiind vorba de bani; cati are, de unde, unde si cum obtinuti? Nu-i asa ca-i mai usor sa ataci decat sa dai raspunsuri neconvingatoare la intrebari ce-l privesc direct, pe el si pe neamul lui?
18 mar 22:13
...creditat o companie a lui Dan Voiculescu, administrată de către Gabriela Firea, cu suma de 100.000 de euro. Traian Băsescu a publicat contractul dintre firma Crescent şi o firmă a lui Voiculescu De asemenea, Gabriela Firea susţine că este...
18 mar 21:54
Răspunde | Votează email 0 email
anna
tITLUL E GRESIT,DEOARECE NU PUBLICA NICIUN DOCUMENT ,CI DOAR MINCIUNA LUI BASE.n-O SA NU SCAPAM CHIAR NICIODATA DE ACEASTA CANALIE?NU NE AJUNG ZECE ANI?
18 mar 21:27
Răspunde | Votează email 0 email
ilie
ce face Basescu cu aceste documente,se numeste santaj,daca stia din 2007,de ce nu a denuntat atunci?acum se poate invinovati cu :tainuire sau santaj,de ce justitia tace?
18 mar 20:50
Votează email 0 email
Cronica Romana
...în contextul noului scandal izbucnit între el şi senatorul PSD, după ce procurorii l-au pus sub urmărire penală pentru şantaj, iar el a publicat documente ce atestă că Firea ar fi semnat transferuri de bani sub formă de împrumut între firma Crescent şi trustul Grivco. „Când se prevalează că-i...
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H