Traian Băsescu a publicat contractul dintre firma Crescent şi o firmă a lui Voiculescu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dat publicităţii, pe contul său de facebook, un contract prin care firma Crescent a creditat o companie a lui Dan Voiculescu, administrată de către Gabriela Firea, cu suma de 100.000 de euro.

18 mart. 2015, 16:34

Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul„, a comentat Traian Băsescu.

Contractul a fost semnat pe 15 noiembrie 2007 între Crescent Commercial and Maritime Ltd. şi Media Casa Press, al cărei director general era la acea vreme Gabriela Firea. Prin contract Crescent împrumută firma condusă de Firea cu 100.000 €, dar fără dobândă. Scadenţa împrumutului este de un an.

Traian Băsescu a susţinut luni că Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub formă de împrumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, în perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari.

Asta nu-i ameninţare, nu-i şantaj, e informaţie publică: să spună câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Dan Voiculescu. Adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care muta bani şi nu-i dădea înapoi (…) Dacă Firica îşi aduce aminte, ar fi bine să se spovedească public (…) Domnia sa a semnat cu mânuţa ei împrumuturi pe care a uitat să le mai dea înapoi„, a spus Băsescu precizând că are aceste informaţii de la Elena Udrea, care le-ar fi primit de la Oreste Teodorescu, ce i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru aceste informaţii Elenei Udrea.

Informaţiile le-am primit împreună cu un bileţel pe care scria ‘10.000 €’ de la Elena Udrea care le primise de la Oreste cu tot cu bileţel. Ea a refuzat să plătească şi de asta-i supărat Oreste„, a spus Traian Băsescu adăugând că informaţiile astfel primite el le-a remis instituţiilor statului în primăvara anului trecut. „Oreste e un bărbat care a sustras nişte documente de la grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie. A scris şi el 10.000 € pe un bileţel galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea”, a comentat Băsescu pe un ton ironic.

În replică, Gabriela Firea i-a cerut lui Traian Băsescu să facă publice documentele pe care acesta le-a invocat. „Am înţeles că fostul preşedinte al României este în posesia unor informaţii potrivit cărora aş fi girat, prin semnătura mea, acţiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print. Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea ‘dovezile’ organelor de cercetare abilitate„, scria Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Senatoarea îl acuză pe fostul preşedinte că, prin declaraţiile sale, încearcă să manipuleze opinia publică. „Garantez românilor că, deşi sunt însărcinată în luna a 8-a, mă voi prezenta la orice fel de audieri, dacă acestea se impun. Şi nu voi întrebuinţa modelul brevetat de fostul preşedinte, acela de a defăima organele de cercetare, de a manipula opinia publică şi de a intimida posibile părţi vătămate. Am dovedit că sunt un cetăţean şi un senator demn!„, mai scria Firea.