Traian Băsescu, anunţ surprinzător: Când românii vor înţelege cât de rău a făcut Arafat sistemului medical, acesta va fi pensionar

Fostul preşedinte a subliniat miercuri, într-un mesaj trimis pe Facebook, că protestele de la începutul anului 2012, care au pornit de la o inițiativă a guvernului Emil Boc de a reforma sistemul de sănătate din România au condus atunci la demisia guvernului.

19 nov. 2020, 08:32
Traian Băsescu, anunţ surprinzător: Când românii vor înţelege cât de rău a făcut Arafat sistemului medical, acesta va fi pensionar

Traian Băsescu a rememorat în detaliu aceste evenimente. Protestele au fost aprinse de la o mișcare de solidarizare cu Raed Arafat, unul dintre principalii pioni ai reformei pe care Traian Băsescu și Emil Boc încercau să o promoveze. Această reformă prevedea că și operatorii privați pot acoperi o parte din serviciile de urgență, ceea ce a stârnit nemulțumirea lui Arafat.

Traian Băsesescu, atac la Raed Arafat! Ce a spus fostul preşedinte

Mesajul fostului preşedinte vine în contextul în care președintele Iohannis a anunțat o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar din România.

„Ianuarie – februarie 2012
PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.
Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderatori de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?).
Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.
Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva.”, a scris fostul preşedinte, pe Facebook.

Anunţul făcut de Iohannis: Vreau să reconstruim sistemul sanitar din temelii

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale neglijate ani și ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare.

Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Băsescu îl somează pe Orban să-l transfere pe medicul-erou din incendiul de la Piatra-Neamţ în străinătate: „Acum! Dă-i o şansă!”