Băsescu îl somează pe Orban să-l transfere pe medicul-erou din incendiul de la Piatra-Neamţ în străinătate: „Acum! Dă-i o şansă!”

Traian Băsescu a reacţionat după incendiul care a avut loc în secţia ATI din spiatlul de la Piatra-Neamţ, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 12 persoane. Fostul preşedinte îi cere premierului să-l transfere imediat în străinătate pe medicul-salvator.

14 nov. 2020, 23:04
Băsescu îl somează pe Orban să-l transfere pe medicul-erou din incendiul de la Piatra-Neamţ în străinătate: „Acum! Dă-i o şansă!”
Băsescu incendiu Piatra-Neamţ

Europarlamentarul îl somează pe premier să-l transfere în străinătate pe medicul care a încercat să salveze viaţa pacienţilor din ATI, gest în urma căruia s-a ales cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

Băsescu intervine în cazul incendiului de la Piatra-Neamţ

Fostul preşedinte îi cere lui Orban să nu-l mai plimbe între spitalele din România, şi să aranjeze transferul cît mai curând posibil. Băsescu îi aminteşte prim-ministrului şi de asistenta care i s-a alăturat medicului Cătălin Denciu în încercarea de a salva pacienţii din flăcări şi care s-a ales cu picioarele arse

Orban!
Acum!
Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă.
Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte.
Orban, nu uita şi asistenta medicală care are picioarele arse.
PS-Cel mai apropiat aeroport este la Bacău (61 km) şi nu la Iaşi (131KM)

Medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a încercat să salveze un pacient de pe secţie, însă s-a ales cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. În actul său eroic i-a fost alături şi o asistentă, care s-a ales cu picioarele arse, dar şi un alt medic specialist ATI, Pavel Borş. Acesta a avut arsuri pe o suprafaţa mult mai mică.

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ Lucian Micu a declarat, sâmbătă seară, că medicul de gardă rănit în incendiul de la secţia ATI urmează să fie transferat în primă fază la Spitalul din Iaşi, iar apoi va fi luat cu o aeronavă militară şi va fi dus la Spitalul Floreasca din Capitală. Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă de transport C-27J Spartan va decola în această noapte către Iaşi, de pe Baza 90 Transport Otopeni pentru misiunea de evacuare medicală.

Citeste si Draga Olteanu Matei, transferată cu o zi înainte de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Colegul sau, Pavel Borş, tot medic specialist ATI, „a suferit arsuri doar in zona mainilor si e posibil sa-si fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”, a spus Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru Mediafax.

Incendiul de la secția de reanimare a creat o situație care trebuie gestionată imediat, așa că a fost activat planul roșu de intervenție.

Un sindicat medical solicită Ministerului Sănătăţii transferul în străinătate al medicului

Şi Sindicatul Medical România solicită Ministerului Sănătăţii trimiterea în străinătate a medicului rănit în incendiu.

Citeste si Imagini incendiu Piatra Neamţ. Secţia ATI a Spitalului Judeţean s-a făcut scrum, inclusiv paturile au ars FOTO

Sindicatul Medical România face în mod categoric un apel de urgenţă către Ministerul Sănătăţii pentru trimiterea imediată în străinătate a medicului de gardă AŢI Dr. Cătălin Denciu din SJU Piatra Neamţ care a suferit arsuri de peste 80% în timp ce îşi exercita în mod eroic misiunea de salvare a pacienţilor aflaţi în secţia AŢI!”, este mesajul postat pe pagina de facebook a sindicatului.