Traian Băsescu aruncă bomba: „Poate fi alianţă între PSD şi USR. Cheia este la PNL!”

Fostul preşedinte vine cu un scenariu-bombă pe scena politică, cu doar două săptămâni înainte de alegerile parlamentare. Acesta susţine că USR și PSD s-ar putea înțelege pentru o alianță la guvernare, după scrutinul din 6 decembrie.

25 nov. 2020, 00:02
Traian Băsescu aruncă bomba: „Poate fi alianţă între PSD şi USR. Cheia este la PNL!”

Traian Băsescu susţine  că o astfel de alianță va depinde foarte mult de voturile obținute de principalele partide rivale, PSD și PNL. La ultimele sondaje de opinie, în fruntea clasamentului în dorinţele românilor sunt liberalii, urmaţi de PSD şi USR.

Traian Băsescu, anunţ-bombă: Nu este exclusă o astfel de alianță între PSD şi USR

„Nu este exclusă o astfel de alianță, între PSD și USR, după alegerile parlamentare, iar cheia pentru ca această înțelegere să aibă loc ar fi ca PNL să aibă un parlamentar în plus față de PSD. Însă nu cred că PNL va reuși să câștige alegerile parlamentare, pentru că de aceea iese și președintele Klaus Iohannis să-i susțină în lupta contra PSD”, a declarat fostul președinte al României.

E vorba de sinergie, la fel cum și-au numit oamenii în Consiliul Lelgislativ, USR l-a votat pe Iordache «altă întrebare» și PSD a votat un adjuct USR al lui Iordache. Este evident că între PSD si USR există o comunicare pe interese, cel puțin la nivel de oameni, o înțelegere. Mă tem că este și o filiație politică. (..) Deci nu mă surprinde că USR face ca maimuța. A făcut șeful PSD o mișcare, hop și noi, dar o facem în bloc, suntem mai lichele, mai mincinoși, mai lipsiți de respect pentru electorat”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Evz.ro.

Ce spune cel mai recent sondaj de opinie pentru alegerile parlamentare

Ultimul sondaj a fost realizat de Centrul de sondare ADS, la comanda Partidului Ecologist Român. Conform rezultaelor înregistrate, lupta de la alegerile din 6 decembrir este una strânsă, mai ales în atingerea pragului electoral. UDMR, PMP, Pro România şi PER se luptă pentru a depăşi 5%.

Intenţia de vot pe partide
PNL – 31,2%
PSD – 27,3%
USR-PLUS – 12,5%
UDMR – 5,1%
PMP – 4,8%
Pro România – 4,6%
PER – 4,3%
PPU-sl – 2%
Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un eşantion de 1280 de persoane peste 18 ani (55% femei şi 45% bărbaţi). Prezenţa probabilă la vot este de 38%. Marja de eroare este de plus/minus 3,4%.

Citeşte şi: SONDAJ PARLAMENTARE 2020. Pro România crește la 8% și devine a patra forță politică