SONDAJ PARLAMENTARE 2020. Pro România crește la 8% și devine a patra forță politică

Partidul lui Victor Ponta devine a patra forță politică și este în creștere în intenția de vot a românilor. Primele locuri sunt ocupate de partidele mari, PNL și PSD, urmate la mare distanță de USR-PLUS.

19 nov. 2020, 21:36

SONDAJ PARLAMENTARE 2020.

Cel mai recent sondaj de opinie arată că PRO România a atins un scor electoral de 8% și, astfel, devenind a patra forță politică, va putea astfel condiționa o viitoare formulă de guvernare.

Primele locuri sunt ocupate de partidele mari, PNL și PSD, urmate la mare distanță de USR-PLUS.

Datele au fost culese prin metoda CATI, pe un eșantion simplu, aleatoriu, de 1011 subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, în perioada 06-13 noiembrie 2020, cu marjă de eroare +/- 3.08%.

NOTĂ: în toate prelucrările, non-răspunsurile au fost eliminate.

SONDAJ PARLAMENTARE 2020. Ponta: În situaţie de criză, nu ai formula clasică

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că după alegerile legislative nu ar trebui să existe „formula clasică majoritate – minoritate”, fiind o situaţie de criză, iar fostul lider ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat că un nou Guvern ar trebui să fie format în această perioadă din toate partidele parlamentare.

„Într-o situaţie de criză, cred că ar trebui toţi să punem umărul să scoatem ţara din criză, după care revenim la tradiţionalul opoziţie şi putere”, a afirmat Victor Ponta.

Ponta analizează deficitul bugetar: La 5 miliarde deficit, „PUIE MONTA”! La 100 de miliarde „Guvernul administrază foarte bine”
Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că o „formulă largă de Guvern”, care să cuprindă toate forţele politice, ar trebui să funcţioneze strict pe perioada crizei.

Cei doi au vorbit şi despre fuziunea dintre ALDE şi Pro România, precum şi despre rezultatele pe care doresc să le obţină împreună la alegerile parlamentare din 6 decembrie, un procent de peste 9% din votul alegătorilor.

Tăriceanu a mai precizat că după scrutinul electoral va avea loc un congres pentru alegeri în noul partid format din fuziunea Pro România şi ALDE.

Cei doi au făcut referire şi la măsurile luate de Executiv în contextul pandemiei de COVID-19, apreciind că acestea sunt „necalibrate”, iar Guvernul este unul al „haosului”.