Traian Băsescu, atac dur după imaginile cu Iohannis la schi: „Atâta zic, mușchii mei minte nu are”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, condamnă lipsa de reacție din partea autorităților după tragedia de la Institutul Matei Balș.

01 feb. 2021, 06:14
Traian Băsescu, atac dur după imaginile cu Iohannis la schi: „Atâta zic, mușchii mei minte nu are”

Traian Băsescu a intervenit duminică seara în direct la România TV unde a comentat pe baza declarațiilor liderilor politici ca urmare a incendiului de la Spitalul ”Matei Balș”.

”Voiculescu are doar competența, dacă se pregătește puțin, să îmbălsămeze sistemul de sănătate, nu să-l salveze. Când a avut loc tragedia de la Colectiv, domnul președinte și-a luat costumul de schi roșu și s-a dus în Piață, acum, cel albastru și s-a dus la Păltiniș. Mi se pare greu de imaginat o asemenea atitudine legată de un dezastru, au murit oameni aflați în grija statului român. De Iohannis, atâta zic, ”Mușchii mei, minte nu are”. E cinic să te duci la schi când ai o dramă în București”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu rupe tăcerea după tragedia de la Matei Balș: 310 spitale nu au autorizație de incendiu

Traian Băsescu a mai spus că cineva ar fi trebuit să își asume politic ceea ce s-a întâmplat.

”Nu a demisionat nimeni. Nici ministrul Sănătății, nici șeful ISU, nici managerul spitalului. Nu cred că era cazul să demisioneze premierul pentru că nu ne dorim o criză politică. Deocamdată nu se știe cauza. Dar o asumare politică trebuia să existe. O să spuneți că am ceva cu Arafat. Cel mai ușor e să îți dea bani Guvernul și tu să cumperi salvări, să faci niște cursuri de prim-ajutor. Problema e legată de rateuri. Colectiv a fost un rateu, acum la Balș un rateu, că nu scoți la timp un om care ardea.. Îl scoți după 5 ore.. Arafat a uitat să scoată un om care poate mai avea șanse să trăiască. Poate că era în viață dacă ar fi fost scos rapid”, a mai declarat Băsescu.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. De asemenea, la unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.