Traian Băsescu atacă la CCR legea privind abrogarea articolului 276 din Codul Penal

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi, la Palatul Cotroceni, că atacă la Curtea Constituţională a României legea de abrogare a articolului 276 din Codul Penal.

09 oct. 2014, 13:27
Traian Băsescu atacă la CCR legea privind abrogarea articolului 276 din Codul Penal

Traian Băsescu a explicat că principalul motiv pentru care atacă la CCR legea privind abrogarea Articolului 276 Cod Penal – Presiunile asupra justiţiei, 3 luni – 1 an închisoare – este legat de independenţa justiţiei.

„Parlamentul şi-a menţinut poziţia de a aborga articolul. Guvernul a încuviinţat abrogarea articolului. Atac legea la Curtea Constituţională şi motivul fundamnetal este legat de independenţa justiţiei. Avem cazuri pe care le trăim sub ochii noştri: atacuri furibunde ale trustului Intact asupra magistraţilor, declaraţii ticăloase din dubă privind bani care au fost daţi preşedintelui ICCJ. Articolul este necesar, de aceea atac Legea de abrogare la CCR. Guvernul o susţine în numele unei iluzorii libertărţi de exprimare, dar aceasta are limitele ei când vine în contradicţie cu libertatea la propria imagine”, a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.