Traian Băsescu: „Ce credibilitate poate să aibă un premier în UE când comisarul ştie că are în faţă un interimar”

Fostul preşedintele Traian Băsescu a declarat pentru România TV că urmează trei luni de instabilitate politică în cazul în care vor fi organizate alegeri anticipate. Într-un astfel de climat, negocierile cu oficialii U.E pentru obţinerea de bani europeni ar putea deveni mai dificile câtă vreme "comisarul ştie că are în faţă un interimar", susţine Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 14:29
Traian Băsescu: „Ce credibilitate poate să aibă un premier în UE când comisarul ştie că are în faţă un interimar”

Europarlamentarul PMP nu crede că se vor putea face anticipate şi „dacă se vor face urmează trei luni de instabilitate politică”.

„E greu de înţeles ce mai vrea România când oamenii politici pun jocurile politice deasupra interesului naţional. Pur şi simplu sunt revoltat”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a explicat că este „un adept al neorganizării de alegeri anticipate exact din cauza perioadei de instabilitate care o generează procedura pentru obţinerea anticipatelor”.

„În momentul de faţă, marea bătălie dusă la Bruxelles a fiecărui comisar este pentru buget. Ce credibilitate poate să aibă un prim ministru care vine să vorbească despre fondurile de coeziune de care are nevoie nevoie, când comisarul ştie că are în faţă un interimar”, a precizat Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu susţine că România s-ar putea împrumuta la costuri mai mari din cauza instabilităţii politice.

„O să vedem ce se întâmplă cu dobânzile. România nu poate să supravieţuiască lunar fără să se împrumute câteva miliarde”, a spus fostul preşedinte.

Întrebat despre existenţa unei înţelegeri între PSD şi PNL, Băsescu a precizat că nu îl vede pe Ludovic Orban să facă „blaturi de o asemenea dimensiune”.

„Dacă vor avea loc anticipatele simultan cu alegerile locale, aşa cum vrea domnul preşedinte, alegerile vor fi în maximum de efervescenţă al PSD-ului. Ar fi nefericită ideea să pui în aceeaşi zi localele cu legislativele pentru că iese PSD-ul în cea mai mare formă. PSD-ul a primit. Nu mai sunt alegeri în două tururi”, a menţionat fostul preşedinte.

Citeşte şi: Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 261 de voturi, 139 împotrivă. Guvernul Orban A PICAT


loading...